Kevin Magnussen pakt pole tijdens lastige kwalificatie

Kevin Magnussen vrijdag Brazilië 2022

Kevin Magnussen pakt pole position tijdens een lastige kwalificatie in Brazilië. Max Verstappen start als tweede en George Russell, ondanks zijn uitvalbeurt, derde. Tijdens de sprintrace morgen wordt de opstelling voor de race bepaald. 

--LIVEBLOG GESLOTEN--

21:13

De top 10 bestaat uit:

1) Kevin Magnussen 1:11.674

2) Max Verstappen +0.203

3) George Russell +0.385

4) Lando Norris +0.589

5) Carlos Sainz +0.683

6) Esteban Ocon +0.751

7) Fernando Alonso +0.830

8) Lewis Hamilton +0.937

9) Sergio Pérez +3.927

10) Charles Leclerc no time

 

21:07

Kevin Magnussen loopt richting het einde van de pitstraat waar het interview afgenomen gaat worden. Steiner omhelst elk teamlid in de pitbox, waar een feeststemming heerst.

21:06

Euforie heerst bij het team van Haas. Met nog minder dan 2 minuten op de klok is de eerste pole position voor Kevin Magnussen. Hij start de sprintrace vanaf de eerste plek. 

21:04

Bij Haas durven ze steeds meer te dromen. Het hele team heeft inmiddels een grote glimlach op hun gezicht. 

21:03

De meeste coureurs zijn inmiddels de auto uit en laten de tijd lopen. Met nog 4 minuten te gaan komt die pole position voor Magnussen komt steeds dichterbij.

21:02

Het rondje van Pérez is een verkenningsrondje geweest. De Mexicaan is weer naar binnen, het is te nat op de baan. 

21:00

Pérez gaat als eerste weer naar buiten, deze keer op de intermediates. Het is wat harder gaan regenen, dus dat de tijden verbeterd gaan worden is onwaarschijnlijk.

20:57

De sessie zal om 16:59 lokale tijd hervat worden. Inmiddels is de DRS weer uitgeschakeld, wat betekent dat het te nat is op de baan om die te gebruiken. De kans dat Magnussen pole pakt wordt steeds groter. 

20:53

En daar zit Russell vast in de grindbak! Daar komt een rode vlag voor en de regen begint steeds meer op te komen. De snelste van het moment is Magnussen. 

20:49

Charles Leclerc is de enige coureur die naar buiten gaat op de intermediates, de rest van de coureurs staan op de zachte band. 

20:48

Het laatste deel van de kwalificatie is onderweg. Wie gaat er pole position voor de sprintrace pakken?

20:44

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

20:40

Q2 zit erop en we nemen afscheid van Stroll, Ricciardo, Vettel, Gasly en Albon. Albon zat niet ver van Q3 af, maar moet het doen met een elfde plek. 

20:37

Het is toch echt weer aan het regenen, het zet niet echt door, maar het is er wel. 

20:33

Het lijkt her en der weer een beetje te druppelen. Het is een kwestie van tijd totdat het weer gaat regenen.

20:30

Alexander Albon ziet er sterk uit. In Q1 wist hij al te imponeren door door te stromen met een achtste tijd. Ook in Q2 gaat het erg goed voor de Thai, hij staat nu zesde.

20:29

Dit is de volledige klassificatie van Q1:

20:26

De coureurs zijn weer de baan op en de DRS mag weer gebruikt worden. Dit betekent dat de baan droog genoeg is om op volle snelheid gebruikt te worden. 

20:23

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

20:20

De afvallers in Q1 zijn bekend: Schumacher, Tsunoda, Bottas, Zhou en Latifi. Zij zullen van achter op de grid de sprintrace moeten starten. 

20:17

Iedereen is geswitcht naar de soft het is een heus gevecht om niet buiten de boot te vallen. Dit wordt een spannende Q1.

20:14

Gasly had even nodig om de soft band op te warmen, maar hij pakt dan toch echt de snelste tijd. Het leek erop alsof de soft niet snel genoeg was, maar hij had langer nodig om op te warmen. 

20:09

Je ziet veel coureurs glijden, zo hadden Verstappen en Tsunoda best wel een uitglijder. Veel coureurs breken dan ook hun ronde af. Ondanks het glijden durft Gasly het aan om op de rode band te gaan. 

20:04 

Hamilton is niet tevreden met de grip. Over de boordradio klaagt hij dat het vrij glad is op de baan. De intermediates lijken vooralsnog de betere band. 

20:02

Charles Leclerc krijgt via zijn boordradio te horen dat er over 10 minuten weer regen verwacht wordt. Alle coureurs willen nu zo snel mogelijk hun snelste ronde neerzetten voor het geval dat de regen valt. 

19:59

Het is nu droog op de baan en door de temperaturen begint de baan langzaam op te drogen, toch zullen we de coureurs eerst op de intermediates buiten gaan zien. 

19:56

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

19:53

Het heeft een tijdje geregend op de baan, maar het lijkt nu gestopt te zijn. De baan is nog niet opgedroogd en het lijkt erop dat dat voorlopig niet gaat gebeuren. 

19:50

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Brazilië. twintig coureurs gaan zich kwalificeren voor de sprintrace op zaterdag. Grand Prix Radio houdt je het komende uur op de hoogte van alle actie op en rond de baan. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden