George Russell: We kunnen met Max gaan vechten

George Russell Singapore

George Russell is heeft zich tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië als derde weten te kwalificeren. De Engelsman was bezig aan een goede ronde, maar maakte een fout en reed zijn Mercedes in de muur.

Het waren lastige omstandigheden op het natte circuit van Interlagos, zo ondervond ook George Russell. Terwijl het regende reden alle coureurs op de slicks en het was daarom wachten op een fout. Eerder liet Russell zien dat hij goed in regen uit de voeten kan, vandaag maakte hij een fout. De Mercedes-coureur raakt het gras aan de buitenkant van bocht acht en glijdt met blokkerende wielen uit de bocht. 

 

Tevredenheid overheerst

Het is extra zonde voor Russell, omdat hij in gevecht is met zijn teamgenoot Lewis Hamilton om de vierde plek in het coureurskampioenschap. Desondanks de moeilijke dag heeft Russell genoeg vertrouwen in de rest van het weekend. "Ik ben blij met de derde plek, we hadden vandaag op een betere plek kunnen staan, maar het is niet het einde van de wereld.", zo laat Russell weten tegenover Naomi Schiff.

Kanshebber

Met ook Kevin Magnussen voor zich lijkt de eerste overwinning voor George Russell in de Formule 1 niet onmogelijk in Brazilië."We gaan ons best doen om voor Max te eindigen, in deze lastige omstandigheden is alles mogelijk. Ik denk dat beide races heel interessant gaan worden."

 

Lees ook: Liveblog: kwalificatie Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Sergio Perez bovenaan tijdens VT1 in Brazilië

Lees ook: Pierre Gasly: penaltypunten zijn groot risico voor volgend jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden