Kevin Magnussen: Het is niet te geloven

Kevin Magnussen Zandvoort vrijdag

Kevin Magnussen pakt pole position voor de sprint in een knotsgekke kwalificatie. De Haas-coureur is de eerste rijder in de geschiedenis van het Amerikaanse team die vanaf de eerste startrij begint.

Magnussen, die tijdens zijn Formule 1-debuut een podium pakte, laat vandaag opnieuw zijn klasse zien. De zoon van Jan Magnussen weet in bizarre omstandigheden voor het eerst in zijn carrière pole te pakken. Dit kwam ook mede door de rode vlag die werd veroorzaakt door George Russell: "Het team zette mij op het juiste moment naar buiten, ik had een goede ronde en daardoor sta ik vandaag op pole, het is geweldig", zo laat hij weten tegenover Naomi Schiff. 

 

Op de zachtste compound zet hij de snelste tijd neer, daarna werd de tijd van Magnussen niet meer verbeterd omdat het harder ging regenen. Met een 1:11.674 verslaat hij ook teamgenoot Mick Schumacher die als laatste de sprintrace zal aanvangen. Het was één ronde, één kans en die kans heeft Magnussen gepakt: "Het is echt ongelofelijk. We gaan vol in de aanval en morgen gewoon een leuke race hebben", zegt Magnussen met een glimlach.

 

Lees ook: Liveblog: kwalificatie Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Sergio Perez bovenaan tijdens VT1 in Brazilië

Lees ook: Pierre Gasly: penaltypunten zijn groot risico voor volgend jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden