Alpine blij met P6 en P7 na natte kwalificatie

ocon alpine melbourne

Fernando Alonso en Esteban Ocon zijn allebei tevreden met hun positie na de kwalificatie in Brazilië. Ondanks lastige omstandigheden, staat Alpine er goed bij met een P6 en P7 in aanloop naar de sprintrace van zaterdag.

"Met de omstandigheden, in het begin met inters, daarna schakelden we over naar droog, we waren een paar keer P1, ook in Q2 dus ja, we leken ons heel snel aan te passen aan de omstandigheden." vertelt Alonso na afloop tegen F1.com.

Riskante kwalificatie

Toch verlangden beide coureurs naar een positie hogerop, door de kansen die een natte kwalificatie kan bieden. Zo laat Alonso weten: "Op het einde begon het te regenen, we zaten helaas niet vooraan in de rij en we verloren misschien een kans om hogerop te komen."

Ook Ocon deelt het sentiment van zijn teamgenoot: "Als je Kevin [Magnussen] op pole ziet kwalificeren, denk je dat er waarschijnlijk meer hadden kunnen zijn, maar zes en zevende voor het team is een sterke prestatie. Het is natuurlijk heel riskant dat je zo'n kwalificatiesessie onderaan kunt eindigen en dat deden we vandaag niet."

Strijd met McLaren

Ocon en Alonso starten achter Lando Norris in de McLaren. De teams strijden om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap en Alpine heeft momenteel een kleine voorsprong van zeven punten. "Dit is alleen kwalificatie, de sprintrace is [zaterdag] dus we zullen hopelijk een paar plaatsen pakken." zegt Alonso.

Lees ook: Lando Norris: We hebben het perfect gedaan

Lees ook: Carlos Sainz: Ik heb te hard gepusht

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Brazilië: VT1& Kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden