Lando Norris: We hebben het perfect gedaan

door Frederique van Grinsven
Lando Norris McLaren 2022 3

Ondanks een voedselvergiftiging en nog steeds niet in optimale staat, wist Lando Norris een sterke vierde tijd neer te zetten tijdens kwalificatie in São Paulo voor het team van McLaren.

Norris was donderdag afwezig, maar kwam toch terug op vrijdag om in de McLaren te stappen. Na afloop van de kwalificatie zegt hij tegen F1.com zich nog steeds "matig" te voelen maar een sterk resultaat doet wonderen. "Ik voel me nu beter dan eerst, gewoon vanwege hoe het vandaag is gegaan. Ik voel me nog steeds behoorlijk ruw en het klinkt waarschijnlijk ook niet zo goed, maar ik ben veel beter. Gisteren had ik veel last. Ik dacht echt niet dat ik vandaag zou rijden."

Norris en Magnussen

Een natte kwalificatie bleek uitstekende omstandigheden voor Norris om een ​​comeback te maken na een moeilijke vrije training. “Ik denk dat we het perfect hebben gedaan, zowel het team als van mijn kant. P1 in Q1, P2 in Q2 en zelfs P4 uiteindelijk." vertelt de Brit.

"Het gaat niet alleen om de auto op een dag als vandaag en ik heb het gevoel dat ik dat heb bewezen en dat K-Mag dat vandaag heeft bewezen." zegt Norris verwijzend naar polesitter Kevin Magnussen. "We kunnen schitteren in dit soort omstandigheden en laten zien wat we kunnen." 

Sprintrace blijft zo

Norris verwacht dat het veld weer terugkeert naar zijn normale opstelling, maar nog niet tijdens de sprintrace op zaterdag. "Je zult de Red Bulls terug zien komen, Ferrari, Mercedes ook, dus ik denk dat de dingen langzaam weer normaal zullen worden," laat hij weten. "Misschien niet [vandaag], ik denk dat de meeste mensen hun posities kunnen behouden, maar zondag zul je dat gaan zien."

Lees ook: Carlos Sainz: Ik heb te hard gepusht

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Brazilië: VT1& Kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc: ik accepteerde de beslissing voor inters

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden