Carlos Sainz: Ik heb te hard gepusht

door Frederique van Grinsven
Sainz test barcelona banden

Carlos Sainz heeft zich als vijfde weten te kwalificeren voor de sprintrace in Brazilië, maar geeft toe dat fouten hem een mogelijke eerste startrij hebben gekost.

De regen was de grote speler tijdens de kwalificatie en zorgde voor spanning tot het einde. "Het weer, de bandenkeuze, vooral in Q3. Erg lastige omstandigheden." laat Sainz weten tegen F1.com.

'Ik ben groot fan'

Ondanks de wisselende omstandigheden was het Kevin Magnussen die zijn allereerste pole position wist te bemachtigen, terwijl Sainz ​​te veel vroeg van zijn Ferrari. "Ik heb geprobeerd te pushen en waarschijnlijk te hard gepusht. Ik heb een paar grote fouten gemaakt die me waarschijnlijk P2 of P3 hebben gekost, maar P1 vandaag is voor Kevin. Ik ben een grote fan van hem en ik ben blij voor hem." zegt hij.

Penalty voor zondag

Een nieuwe ICE betekent een penalty van vijf plekken voor de Grand Prix op zondag en dus hoopt de Spanjaard tijdens de sprintrace nog wat goed te maken. "Zaterdag is de dag om ervoor te gaan, om te proberen op het podium te eindigen in de Sprint-kwalificatie en de vijf plaatsen.. voorlopig is het een straf van vijf plaatsen."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Brazilië: VT1& Kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc: ik accepteerde de beslissing voor inters 

Lees ook: Kevin Magnussen: Het is niet te geloven

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden