Charles Leclerc: ik accepteerde de beslissing voor inters

door Frederique van Grinsven
Leclerc_Australië-Header

Charles Leclerc is "enorm teleurgesteld" na de kwalificatie in Brazilië. Ferrari stuurde de Monegask als enige naar buiten op intermediates en de keuze zorgde ervoor dat hij zich slechts als tiende kwalificeerde voor de sprintrace.

Het was een kwalificatie onder wisselende weersomstandigheden in São Paulo. Tegen het einde van Q2 werd de dreiging van regen werd heviger, maar de baan nog droog genoeg om betere tijden op slicks neer te zetten. Het begin van Q3 zag Leclerc als enige op de groene band staan, terwijl zijn concurrenten kozen voor de softs.

Terwijl iedereen een ronde wist neer te zetten, was Leclerc aan het worstelen met zijn Ferrari. Voordat hij de pits in kon komen om de fout te herstellen,
veroorzaakte George Russell een rode vlag door zijn Mercedes in het grind te zetten. Door toenemede regen werd ook Leclerc's hoop om weer naar buiten te gaan weggenomen.

Eens met keuze

“Ik accepteerde de beslissing om op inters te gaan en toen wachtte ik op de regen die niet kwam." zegt Leclerc tegen F1.com. "Ik zal met het team praten en proberen te begrijpen wat we onder die omstandigheden beter kunnen doen. Maar ik ben enorm teleurgesteld."

Leclerc laat weten dat er nog kansen zijn voor Ferrari ondanks de groteske fout tijdens kwalificatie. "We hebben er de auto voor. Maar nu moeten we ervoor gaan en de rest van het weekend alles goed doen."

Lees ook: Kevin Magnussen: Het is niet te geloven

Lees ook: Max Verstappen: In deze omstandigheden kan alles gebeuren

Lees ook: George Russell: We kunnen met Max gaan vechten

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden