Sergio Pérez: Weet niet wat Leclerc en Ferrari aan het doen waren

door Frederique van Grinsven
Sergio Perez Zandvoort vrijdag

Sergio Pérez eindigde teleurstellend als negende tijdens de kwalificatie in Brazilië, nadat de Red Bull-coureur achter Charles Leclerc in de Ferrari vast kwam te zitten. "Ik weet niet wat Leclerc en Ferrari aan het doen waren." zegt hij na afloop.

Ferrari stuurde hun coureur als enige op intermediates naar buiten, terwijl de baan nog goed droog was voor de zachte band. "Het was heel duidelijk dat hij te langzaam was op de inters in de outlap en ik dacht dat hij zou de pits in zou gaan en op de zachte band zou gaan." zegt Pérez tegen F1.com.

Jammer genoeg voor Pérez was dat niet het geval en moest hij achter Leclerc zijn ronde rijden. "Helaas betekende dat dat ik te veel tijd verloor."

Super teleurgesteld

Met zijn teamgenoot Max Verstappen als tweede en een verassende pole position voor Kevin Magnussen, zou een hogere positie gemakkelijk te bemachtigen zijn geweest. "We zullen het nooit weten maar ik had zeker veel hoger kunnen eindigen, top 3 had vandaag mogelijk moeten zijn, maar helaas starten we P9. Super teleurgesteld met het resultaat van vandaag."

Lees ook: Alpine blij met P6 en P7 na natte kwalificatie

Lees ook: Mick Schumacher optie als reserve bij Mercedes en Alpine

Lees ook: Lando Norris: We hebben het perfect gedaan

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden