Williams in achterhoede sprintrace Brazilië

williams albon melbourne

Het team van Williams kende een lastige sprintrace in Brazilië. Nicholas Latifi kwam stijf laatste over de streep en Alexander Albon was de enige uitvaller tijdens de sprint. 

Alexander Albon weet nog niet waar de uitvalbeurt door veroorzaakt is. "Ik heb eigenlijk nog geen idee wat er gebeurd is", aldus de Thai in gesprek met F1.com. "Het kan door wat rommel op de baan komen. Als ik eerlijk ben waren we voor die tijd al kansloos. We moeten even de auto goed nakijken, want het voelde de hele race niet goed aan."

Latifi: Eenzame race

Ook Nicholas Latifi had een lastige sprintrace. "Het was een hele eenzame en hele moeilijke race", sprak Latifi tegenover F1.com. "Na de tweede training vonden we een groot probleem in de auto, dat hebben we gemaakt. Na twee, drie rondjes had ik het idee dat het probleem weer terug was. Ik had hogere verwachtingen dan waar we nu staan."

Nicholas Latifi vrijdag op de baan Spanje 2022

Problemen voor zondag

Albon weet dat het wel een lastig verhaal kan worden voor de hoofdrace van zondag, zeker omdat er minimale veranderingen aan de afstelling gedaan mogen worden. "In de sprint voelde het alsof ik met drie banden racete, dat maakte het zo lastig. We zullen zien hoe dat morgen voelt."

Hetzelfde probleem ervaart Latifi. Ook zijn Williams kan op kleine aanpassingen na niet veranderd worden. "Het moet voor morgen echt beter, we moeten goed kijken wat we nog kunnen doen."

Lees ook: Carlos Sainz: kijk er naar uit om met Mercedes te vechten

Lees ook: Hero or Zero: VT2 & Sprintrace Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Red Bull ziet nauwelijks kansen voor winst in Brazilië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden