Carlos Sainz: kijk er naar uit om met Mercedes te vechten

Carlos Sainz Amerika vrijdag 2022

Carlos Sainz is tijdens de sprintrace tweede geworden. Hij start de race echter als zevende door een vijf plekken gridstraf. Ondanks dat is zijn plan wel om met de Mercedes coureurs te vechten. Dit laat hij weten tegenover de microfoon van Naomi Schiff.

Carlos Sainz startte de sprintrace vanaf de vijfde plek en is uiteindelijk tweede geworden. Hij start de race als zevende door een gridstraf van vijf plekken. Zijn plan blijf nog wel hetzelfde: samen met teamgenoot Charles Leclerc de Mercedessen uitdagen. De Ferrari heeft echter wel last van een hogere bandendegradatie, dus het is afwachten hoe de banden het gaan houden. 

Pushen

Tijdens deze korte sprintrace was Sainz al heel erg aan het pushen, daarbij profiteerde hij van een strategische fout van Max Verstappen. Tijdens de race wordt het weer zijn plan om te blijven pushen. "Tijdens de start was ik hard aan het pushen. Door mijn gridpenalty voor de race is dat plan hetzelfde", aldus Sainz. Die genoot van het gevecht met de Mercedes en Red Bull. "Ik kijk er naar uit om morgen weer tegen Russell en Verstappen te strijden. Beide zijn erg snel en vechten hard. Het spijt me dat ik contact met Verstappen had maar dat is racen."

Carlos Sainz zaterdag Brazilië 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Bandendegradatie

Het hele seizoen lang heeft de Ferrari al last van een hoge bandendegradatie. Die ligt hoger dan bij de andere teams. Door het sprintweekend is er een vrije training minder gereden, dus minder data verzameld. Hierdoor kan Ferrari lastig inschatten hoe de banden het gaan doen tijdens de race. "Op de mediums heeft Mercedes veel pace, sowieso hebben zij veel pace. Voor ons wordt het dus afwachten hoe het gaat lopen, zeker op die medium band. Onze bandendegradatie ligt veel hoger dan de anderen. We moeten een goede race hebben om Mercedes te verslaan."

Lees ook: George Russell: Had deze snelheid niet verwacht

Lees ook: Sprint GP Brazilië: Russell wint Sprint na zinderend gevecht met Verstappen

Lees ook: Esteban Ocon snelst in VT2, alle ogen op Kevin Magnussen voor sprintrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden