George Russell: Had deze snelheid niet verwacht

door Tim Koenders
George Russell zaterdag Mexico 2022

George Russell heeft na een inhaalactie op Verstappen de sprint gewonnen in Brazilië. De Brit won de race van 24 rondes met vier seconden voorsprong op Carlos Sainz.

George Russell moest de sprint vanaf de derde plaats aanvangen. De Brit wist voorafgaand aan de sprint dat hij Magnussen wel moest kunnen pakken op snelheid en wilde de strijd aangaan met Verstappen. Toen beide mannen de langzamere Haas voorbij waren leek Verstappen op weg naar de overwinning toen zijn voorsprong meer dan een seconde werd. Ineens kwam Russell terug in de wedstrijd en ging het gevecht aan met de wereldkampioen. Na meerdere pogingen wist hij in de Mercedes de leiding over te nemen. De leiding gaf hij niet meer uit handen en won overtuigend de sprint.

Strategie

“Het was echt geweldig, ik had niet verwacht dat ik deze snelheid zou hebben. De stappen die we als team hebben gemaakt sinds Austin zijn erg positief. Het is wel lastig om te weten wat Max had kunnen doen als hij ook op de zachte band had gereden.” Dat liet George Russell na afloop van de sprint weten tegenover Formula 1. “Doordat dit een sprintrace is wilde ik niet te veel risico nemen. De derde keer lukte het om hem in te halen.” Vooruitkijkend op de race ziet de Brit zeker mogelijkheden. “Max zal snel naar voren komen morgen dus daar moeten we op letten. Misschien kunnen Lewis en ik met een andere strategie de overwinning pakken.”

Lees ook: Yuki Tsunoda: er is iets geks aan de hand

Lees ook: Alfa Romeo te laat naar slicks

Lees ook: Pierre Gasly: We hebben een risico genomen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden