Yuki Tsunoda: er is iets geks aan de hand

Yuki tsunoda alpha

Volgens Yuki Tsunoda is er iets geks aan de hand met zijn auto. Hij heeft de hele vrijdag last gehad van problemen aan zijn bolide. Daardoor is zijn kwalificatie ook niet verlopen zoals hij voor ogen had. De Japanner moet het doen met een negentiende startplek. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Yuki Tsunoda is totaal niet tevreden met de huidige AlphaTauri. De hele vrijdag kampt hij al met dezelfde problemen die het team maar niet opgelost krijgt. Die problemen zijn dan ook verantwoordelijk voor de slechte kwalificatie van de Japanner. Hij start de sprintrace vanaf de negentiende plek en zal zich naar voren moeten vechten. 

"Er is iets geks aan de hand"

Tijdens de eerste vrije training kwam Yuki Tsunoda al niet verder dan de negentiende positie en ook tijdens de kwalificatie bleef hij steken op dat resultaat. De Japanner had naar eigen zeggen veel moeite met de grip en de pace van de auto, waardoor er iets geks aan de hand is. "Ik had heel veel moeite met de grip, dat was al in de vrije training. We kregen dat probleem niet voor de kwalificatie opgelost. In de eerste vrije training was ik negentiende en tijdens de kwalificatie weer. De pace was ook heel langzaam dus er is iets geks aan de hand. Ook dat probleem kregen we niet op tijd opgelost."

Yuki Tsunoda vrijdag Brazilië 2022
Foto: Foto: Red Bull Content Pool - Jared C. Tilton/Getty Images

Opbouwen

Door te wisselen naar andere banden ging het al iets beter, toch had de Japanner nog steeds moeite met de pace. "Ik had meer moeite met de pace dan de grip, maar toen we eenmaal gepit hadden was het beter", vertelt de AlphaTauri coureur. Die genoeg rondes had om de pace op de zachte compound op te bouwen, maar ook dat was niet genoeg. "Ik had genoeg rondes om de pace op te bouwen en ik had twee rondes voor de zachte compound, dat zou genoeg moeten zijn. Toch is het niet helemaal gelopen zoals ik voor ogen had."

Lees ook: Pierre Gasly: We hebben een risico genomen

Lees ook: Aston Martin kwam net tekort voor plaats in Q3

Lees ook: Mick Schumacher in de war na slechte kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden