Aston Martin kwam net tekort voor plaats in Q3

aston martin lance stroll pitstraat

Sebastian Vettel en Lance Stroll eindigden als dertiende en vijftiende tijdens de kwalificatie voor de sprint voor de Grand Prix van Brazilië. Het zat in het tweede deel van de kwalificatie dicht bij elkaar maar een plaats bij de eerste tien lukte net niet. 

Lance Stroll kan nog wel eens verrassen wanneer er wisselende omstandigheden zijn. Dit was tijdens de kwalificatie in Brazilië het geval maar de Canadees kwam niet verder dan P15. “Het was een moeilijke sessie, ik denk dat we eigenlijk op geen enkel moment de snelheid hadden. We hadden geen goede balans.” Dat liet de Canadees weten tegenover Formula 1. “De condities zijn voor iedereen hetzelfde dus dat kan het niet zijn, morgen lijkt het weer wederom een rol te gaan spelen dus is er nog veel mogelijk.”

Was meer mogelijk

Sebastian Vettel was sneller dan zijn teamgenoot en kwalificeerde zich als dertiende. “Het was erg lastig want het was erg glad. We hebben een plaats in Q3 gemist op een tiende dus ik ben de hele tijd aan het denken wat ik beter had kunnen doen.” De Duitser legt uit dat hij best tevreden was met zijn ronde. “Misschien was de timing niet ideaal want het begon weer een beetje te regenen. Ik denk dat er wel wat meer in had gezeten.

Lees ook: Sergio Pérez: Weet niet wat Leclerc en Ferrari aan het doen waren

Lees ook: Alpine blij met P6 en P7 na natte kwalificatie

Lees ook: Mick Schumacher optie als reserve bij Mercedes en Alpine

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden