Pierre Gasly: We hebben een risico genomen

Gasly op startgrid uit auto - Frankrijk 2022

Pierre Gasly is ondanks zijn twaalfde startplek tevreden over zijn kwalificatie. Door een groot risico te nemen in Q1 stroomde hij door naar Q2, waar zijn kwalificatie avontuur ophield. Hij denkt dat er veel kansen liggen op die twaalfde plek tijdens de sprintrace. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Tijdens de kwalificatie is Pierre Gasly als twaalfde geëindigd. Ondanks dat die positie in het middenveld ligt is Gasly tevreden over dit resultaat. In Q1 nam hij een groot risico door als eerste op de zachte band te gaan en dat resulteerde in het feit dat hij doorstroomde naar Q2. Echter, strandde daar zijn kwalificatie en moet hij genoegen nemen met een twaalfde plek. Hij denkt dat er genoeg kansen in de sprintrace liggen om posities te winnen voor de race. 

Risico

De kwalificatie in Brazilië begon in natte omstandigheden, maar de baan droogde tijdens Q1 snel op. Gasly nam een risico door als eerste coureur over te stappen van de intermediates naar de softs. "Tuurlijk ben ik gefrustreerd dat ik niet naar Q3 ben gegaan, maar we hebben een risico genomen. We waren de eerste die in Q1 de zachte band gebruikten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen", aldus Gasly. Die al wist dat hij Q3 niet zou halen door de opdrogende baan. "We wisten dat we op een drogere baan langzamer zouden zijn en uiteindelijk zijn we op vier tiende niet doorgegaan. Het was een positieve kwalificatie en ik ben blij met de rondes die we gedaan hebben."

Pierre Gasly vrijdag Brazilië 2022
Foto: Foto: Red Bull Content Pool - Jared C. Tilton/Getty Images

Gevecht met Alonso

Gedurende de kwalificatie was er genoeg actie op de baan, zo ook tussen Pierre Gasly en Fernando Alonso. "Tijdens de kwalificatie was ik al aan het vechten met Alonso, hij houdt ook nooit op met vechten", grapt de Fransman. "Het ging om een positie op de baan, want ik had moeite met het op temperatuur krijgen van mijn banden. Het hielp niet als ik achter hem zou komen te zitten, maar hij hijgt altijd in je nek, al is het een vrije training of de kwalificatie."

Lees ook: Aston Martin kwam net tekort voor plaats in Q3

Lees ook: Mick Schumacher in de war na slechte kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: Was een lastige sessie

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden