Haas gaat voor dubbele punten in Brazilië

Schumacher en Magnussen vrijdag Brazilië 2022

Haas gaat voor dubbele punten tijdens de Grand Prix van Brazilië. Kevin Magnussen, die de sprintrace vanaf pole position startte, start de race vanaf P8. Mick Schumacher start zijn race vanaf P12, na een inhaalrace te hebben gereden. Dit laten beide coureurs weten tegenover F1.com.

Beide Haas coureurs gaan voor een puntenfinish tijdens de Grand Prix van Brazilië. Tijdens de sprintrace startte Kevin Magnussen vanaf pole position, maar wist dat niet lang vol te houden. Desondanks is hij wel trots op het resultaat wat hij heeft neergezet. Mick Schumacher startte de sprintrace vanaf de twintigste plek, maar wist een fantastische inhaalrace te rijden. Hij start de race vanaf de twaalfde plek en wil punten scoren. 

"We hadden een klein probleem met de motor"

Alleen al in de openingsronde wist Schumacher vijf plekken te winnen. Over de gehele sprintrace heeft hij acht plekken gewonnen. De Duitser start de hoofdrace vanaf P12, wat een goede uitgangspositie voor punten is. "We hadden een goede openingsronde, wat zeker heeft geholpen met de positionering. P12 is een goede startpositie. We zijn wel eens van verder gestart en in de punten geëindigd, dus als alles goed verloopt ga ik wel voor een puntenfinish", aldus Schumacher. Tijdens de race zag zijn pace er sterk uit, totdat hij niet verder wist te komen. Dit zou komen door een klein probleem met de motor. "De pace zag er ook niet slecht uit, dus we konden meevechten. Uiteindelijk hadden we een klein probleem met de motor, daar moeten we zeker even naar kijken. Als we erachter zijn wat het probleem is, kunnen we het oplossen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

"Wilde geen tijd verliezen"

Dat het een kwestie van tijd was dat Magnussen ingehaald zou worden was zeker. De Deen had zich ook al voorbereid op een P7 of P8, wat uiteindelijk een achtste plek is geworden. "Het was onrealistisch om de snellere coureurs achter me te houden en ik wilde dat ook niet proberen. Ik wist dat het P7 of P8 zou gaan worden, wat ook klopte", vertelt de Haas coureur. Hij wilde geen tijd verliezen door in gevecht te gaan en moest tevens op zijn banden letten. "Ik wilde geen tijd verliezen door in gevecht te gaan met de coureurs om me heen en ik moest ook waken voor mijn banden", aldus Magnussen. 

Door op de achtste plek te eindigen heeft hij één punt gescoord. Doordat hij de race ook vanaf die positie start, hoopt hij punten te gaan scoren. "Ik ben blij dat ik een punt heb gescoord. Voor de race zitten we in een goede positie en ik hoop dat we daar ook kunnen blijven om punten te scoren."

Lees ook: Pierre Gasly blij, Yuki Tsunoda verward na sprintrace

Lees ook: Red Bull ziet nauwelijks kansen voor winst in Brazilië

Lees ook: Hero or Zero: VT2 & sprintrace Grand Prix van Brazilië

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden