Pierre Gasly blij, Yuki Tsunoda verward na sprintrace

Gasly Bakoe

Het team van AlphaTauri heeft verschillende visies op de afloop van de sprintrace in Brazilië. Waar Pierre Gasly blij is na zijn race, is teamgenoot Yuki Tsunoda verward over waar de snelheid van zijn wagen was.

Gasly is blij met het behalen van de top tien positie in de sprintrace van zaterdag. De Fransman zag dat als zijn doel, verklaarde de AlphaTauri-coureur tegenover F1.com. "We wilden de top tien in om morgen punten te gaan halen. Na de kwalificatie was dit een goede dag voor ons en nu willen we punten gaan scoren. Vandaag was goed, morgen kunnen we misschien iets naar voren."

Ontevreden Tsunoda

Yuki Tsunoda zag gisteren een goede kwalificatie aan zich voorbij gaan door een slecht afgestelde auto, maar ook de sprintrace ging de mist in doordat de Japanner een matig gevoel van zijn AlphaTauri kreeg. "Ik kwam goed weg en pakte wat plekken bij de start, maar daarna was het matig. Ik ben door een aantal coureurs voorbij gereden, ik voelde me de hele race een passagier."

Tsunoda in garage Oostenrijk 2022

Punten zijn doel

Pierre Gasly ziet het behalen van punten als zijn doel voor de hoofdrace zondag. "We kunnen één of twee plekken halen, maar als we tiende blijven is dat ook prima. We kunnen in ieder geval weer meevechten. Zeker als we uit het gedrang in de eerste ronde blijven kan het een succes worden. Het zal een lange race worden, maar dat kan een succesvolle worden."

Waar Gasly positief is voor de Grand Prix van zondag, denkt Yuki Tsunoda dat het wel eens een lange dag kan worden op Interlagos. "Het zal niet helemaal anders gaan voelen. Ik zal mijn uiterste best doen, tot het bittere einde. Er kan van alles gebeuren."

Lees ook: Carlos Sainz: kijk er naar uit om met Mercedes te vechten

Lees ook: Hero or Zero: VT2 & Sprintrace Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Red Bull ziet nauwelijks kansen voor winst in Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden