Daniel Ricciardo blij maar ook kritisch: Had beter gekund

daniel ricciardo oostenrijk

Daniel Ricciardo is blij met het verloop van zijn sprintrace. Hij heeft enkele coureurs op de baan ingehaald, waardoor hij de hoofdrace van dit weekend als elfde aanvangt. Punten lijken daarom ook zeker haalbaar, al zijn er wel wat aandachtspuntjes voor de Australiër. 

Ricciardo werd tijdens de kwalificatie in Q2 uitgeschakeld en moest het doen met een veertiende plek voor aanvang van de sprintrace. Hij heeft zich uiteindelijk naar de elfde plek gereden. “Het was leuk", is zijn eerste reactie tegenover F1.com. Hij benadrukt dat niet alleen hijzelf, maar meerdere coureurs mooie acties hebben gemaakt: “Niet alleen mijn race, maar de hele race was spannend. Door het hele veld waren gevechten.”

Kritisch op zichzelf

Ricciardo voelt zich voldaan na de inhaalacties die hij tijdens de sprintrace heeft uitgevoerd. Toch had hij gehoopt dat er minder acties op hem gedaan zouden worden, om een optimaal resultaat te behalen: “Ik ben blij met een aantal acties die ik heb gedaan. Maar ik ben ook teleurgesteld in een aantal acties die op mij werden gemaakt. Ik heb het goed gedaan, maar het had beter gekund.” Drie plekken winst is een goed resultaat, maar volgens de kritische Australiër had er meer in gezeten: “Ik ben vooruitgegaan, dus ik mag niet klagen. Maar ik moet kritisch zijn op mezelf en de auto op sommige momenten beter positioneren.”

Hopen op punten

Voor de hoofdrace kunnen er nog maar weinig aanpassingen aan de auto worden gedaan. Riccardo is zich daarvan bewust en ziet in dat hij de hoofdrace in Brazilië moet roeien met de riemen die hij heeft: “We kunnen nu niet veel doen aan de auto, maar dingen als de voorvleugel kan je wel aanpassen." Vanaf de elfde plek ziet Ricciardo zeker mogelijkheden. Tijdens de sprintrace was hij al in gevecht met Sebastian Vettel, die uiteindeiljk als negende is geëindigd. Hij hoopt dit gevecht in de hoofdrace te kunnen vervolgen. “We gaan proberen om er nog iets meer uit te halen, zodat we in gevecht kunnen blijven met bijvoorbeeld Seb [Vettel]. Hij had iets meer pace dan wij vandaag. Hij was sterk, dus we proberen met hem in gevecht te komen", aldus de goedlachse Ricciardo. 

Lees ook: Haas gaat voor dubbele punten in Brazilië

Lees ook: Williams in achterhoede sprintrace Brazilië

Lees ook: Sebastian Vettel: Gevecht met Stroll was krap

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden