Sebastian Vettel: Gevecht met Stroll was krap

Sebastian Vettel zaterdag Brazilië 2022

Sebastian Vettel is tijdens de sprintrace als negende over de finish gekomen. De Duitser had een enerverende sprintrace en crashte zelfs bijna met zijn teamgenoot, Lance Stroll. Ondanks dat had Vettel veel plezier tijdens het racen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Sebastian Vettel startte de sprintrace vanaf de dertiende plek, maar wist in 24 rondes tot de negende plek te komen. Hij had veel mooie inhaalmanoeuvres, maar in gevecht met teamgenoot Lance Stroll ging het bijna mis. Echter, hij wist zich te herpakken en stroomde al snel weer door het veld. Tijdens het racen had de Aston Martin coureur veel plezier en met een paar rondes extra had hij wellicht Kevin Magnussen kunnen inhalen. 

Progressie

In het begin zat Vettel vast achter wat verkeer, maar door de race heen maakte hij veel progressie. "Door de sprintrace heen maakten we veel progressie. Ik had een goede start, maar daarna wist ik niet goed waar ik heen moest, ik zat vast", aldus Vettel. Die met veel coureurs in gevecht was. Met een paar rondes extra had hij wellicht Magnussen kunnen inhalen. "De openingsrondes met Daniel Ricciardo waren erg leuk om te doen. Daarna was het erg spannend met Stroll, maar uiteindelijk hebben we goed samengewerkt. Als je vecht dan verlies je tijd, maar ik kwam er erg sterk uit. Als we een paar rondes meer hadden gehad, had ik Magnussen kunnen inhalen."

Gevecht met Stroll

Al vrij snel in de race kwam Vettel zijn teamgenoot Stroll tegen. Het inhalen van Stroll verliep echter niet gemakkelijk. De Canadees liet weinig ruimte voor zijn teamgenoot over, waardoor Vettel over het gras gestuurd werd. Na dat incident besloten beide coureurs dat het beter was om samen te werken. "Het was krap, je zicht is minder, dus het was heel erg gokken. Toen werd het gat kleiner en zat ik ineens half op het gras. Gelukkig kwam ik weer veilig op de baan terecht. De ronde erna werkten we alweer samen."

Lees ook: Red Bull ziet nauwelijks kansen voor winst in Brazilië

Lees ook: Hero or Zero: VT2 & sprintrace Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Carlos Sainz: kijk er naar uit om met Mercedes te vechten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen