Aston Martin-coureurs hadden last van verkeer tijdens kwalificatie Monaco

Alonso grand hotel monaco

Het team van Aston Martin wist geen potten te breken tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Lance Stroll kwam niet verder dan de veertiende plek, terwijl Fernando Alonso al in Q1 werd uitgeschakeld met een zestiende positie.

Normaal gesproken zou je denken dat Stroll blij zou zijn met het verslaan van zijn ervaren Spaanse teamgenoot, wat al voor de derde keer op rij het geval is. In Q1 kwam de Canadees redelijk makkelijk door naar het tweede deel van de kwalificatie, alleen kon de Aston Martin-coureur in dat tweede deel niet herhalen wat hij in het eerste deel deed. Stroll was toch niet helemaal tevreden met zijn veertiende plek. "Ik had een beetje last van verkeer, ik denk dat er nog een paar posities in zaten", vertelt hij in gesprek met F1.com. "Ik denk dat P11, P12 mogelijk was. Het is altijd moeilijk om in te halen hier, dus we zullen zien wat we kunnen doen om iets te behalen." Stroll mag de race wel starten vanaf de dertiende plek in plaats van de veertiende plek, vanwege de diskwalificatie van beide Haas-coureurs.

"Bevonden ons op de verkeerde plaats op het verkeerde moment"

Na een derde plek in de tweede vrije training waren er toch wel verwachtingen van Alonso, echter kwam hij niet verder dan Q1 en een zestiende plek in de kwalificatie. De tweevoudig wereldkampioen had net als teamgenoot Stroll last van verkeer. "Heel veel verkeer, ik denk dat dat de killer was voor onze kwalificatie", vertelt Alonso tegenover F1.com. "Ik verloor drie tienden bij exit van [bocht] 11 met een auto net voor mij en nog eens twee tienden in de laatste bocht, er stonden daar drie auto's geparkeerd. Er valt niemand iets te verwijten, ze kunnen niet zomaar op het laatste moment verdwijnen. We bevonden ons op de verkeerde plaats op het verkeerde moment vandaag en dat is erg pijnlijk hier in Monaco."

Alonso springt nog wel twee plekken door de Haas-coureurs die wegvallen en start dus als veertiende, maar hij verwacht niet dat er wonderen zullen gebeuren. "Het zal heel lastig zijn. Ik denk dat het een parade van auto's gaat worden. Je moet je werk leveren op zaterdag, we hebben dat niet gedaan vandaag, dus we moeten het de volgende keer beter doen", aldus de Aston Martin-coureur. 

Lees ook: Slechtste kwalificatie van het seizoen voor Red Bull tijdens GP Monaco

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Monaco

Lees ook: Lando Norris tevreden met P4 in Monaco: "Beter dan verwacht"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden