Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Monaco

door Björn Smit
Premium update
volledige haven monaco
Premium update

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Vandaag kijken we naar de derde vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, met onder andere een eerste Q3-deelname van Alexander Albon, Charles Leclerc op pole voor zijn thuisrace en een domper voor Sergio Pérez.

De held van Monaco heeft het voor elkaar gekregen, Charles Leclerc zal morgen zijn thuisrace vanaf pole position starten. Na een uitstekende tweede en derde vrije training leek de Ferrari-coureur het in Q1 en Q2 toch lastig te hebben, maar uiteindelijk was hij toch weer de snelste in het laatste deel van de kwalificatie door een uitstekende ronde. Ondanks dat het op het stratencircuit van Monaco bijna onmogelijk is om in te halen, is Leclerc nog lang niet zeker van een overwinning. De Monegask behaalde al twee keer eerder pole position, maar allebei de keren wist hij hem niet te winnen. Leclerc heeft sowieso nog weinig geluk gekend op zijn thuiscircuit, in zeven races, inclusief twee in de Formule 2, heeft hij nog nooit op het podium gestaan. Zal de zogenaamde vloek van Monaco voortduren voor Leclerc? Of gaat hij hem doorbreken?

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden