Slechtste kwalificatie van het seizoen voor Red Bull tijdens GP Monaco

verstappen grand hotel monaco

De Red Bull-coureurs kijken na afloop van de kwalificatie in Monaco terug op een teleurstellende dag. Max Verstappen pakte de zesde tijd, terwijl Sergio Pérez niet eens door Q1 kwam en zich als achttiende kwalificeren. 

Voor het eerst dit seizoen zal er iemand anders dan Max Verstappen vanaf pole position starten. Na een moeizame vrijdag leek de Nederlander er in de derde vrije training toch redelijk bij te zitten. In Q1 en Q2 was dit ook het geval, Verstappen was in Q2 met een tweede plek maar 0.013 seconde langzamer dan Lando Norris. "Om eerlijk te zijn was ik tot aan Q3 positief verrast omdat het leek alsof we in de mix zaten", vertelt de drievoudig wereldkampioen na afloop van de kwalificatie tegenover F1.com. De RB20 lijkt het vooral lastig te hebben met de curbstones op het Circuit de Monaco. "Ik kan niet over een curb heen rijden, dat is waarom we zoveel tijd verliezen in sector twee. Ik moet overal omheen rijden, terwijl de rest er gewoon vol overheen vliegt, dat kost heel veel rondetijd. De auto is net een Go-Kart over de curbs en hobbels. We waren goed in de medium en hoge snelheidsbochten, waar je de hobbels niet echt hebt. Dat is waar ik mij comfortabel voelde en het leuk was om te rijden, maar we verloren te veel in de langzame bochten."

De reeks van acht pole posities is ten einde gekomen, uitgerekend op het circuit van Monaco waar inhalen bijna onmogelijk is en dat weet Verstappen ook. Naast dat is de auto ook erg lastig te besturen en daarom kijkt de Red Bull-coureur niet echt uit naar de race. "Het zal niet leuk worden. Elke ronde die ik tot nu toe heb gedaan is het in de langzame bochten moeilijk om consistent te zijn. Natuurlijk push je in de race niet tot de limiet, iedereen is aan het sparen en ervoor aan het zorgen dat je de banden heel houdt, dus het zal allemaal iets rustiger worden. We hebben toch niet de snelste auto, alle auto's voor ons zijn sneller, dus ik zal ze proberen te volgen. Het is Monaco, er kunnen dingen gebeuren, maar ik verwacht ook geen wonderen", aldus Verstappen.

 

Q1-exit voor Pérez

Voor de tweede keer op rij weet Sergio Pérez niet het laatste deel van de kwalificatie te halen, ditmaal werd hij zelfs al uitgeschakeld in Q1. De hele sessie zat de Mexicaan al een beetje op de rand van de eliminatie-zone en mede door het vele verkeer kwam hij niet verder dan een achttiende plek. "Ik had last van verkeer tijdens mijn ronde, genoeg om een paar tienden te verliezen, dat zou mijn ronde dramatisch hebben veranderd. Helaas konden we het niet aan elkaar knopen and dit is het resultaat ervan", verklaart Pérez in gesprek met F1.com. "Ik denk dat we de snelheid hadden om door te komen. De ideale rondetijd zou genoeg zijn. Maar zoals altijd, je moet het aan elkaar knopen als je de kans hebt. Het is een best wel slechte dag voor mij, want er is niks waarop we kunnen hopen morgen. We zijn er totaal uit en het gaat een hele grote uitdaging worden om terug te komen morgen." De coureur van Red Bull mag de race echter wel vanaf de zestiende plaats starten in plaats van de achttiende, dit door de diskwalificatie van beide Haas-coureurs.

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Monaco

Lees ook: Lando Norris tevreden met P4 in Monaco: "Beter dan verwacht"

Lees ook: Mercedes boekt vooruitgang: coureurs tevreden na kwalificatie in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden