Mercedes boekt vooruitgang: coureurs tevreden na kwalificatie in Monaco

George Russell monaco tunnel 2024 auto zaterdag

Het team van Mercedes kijkt tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. George Russell verslaat, met upgrades op zijn auto, zijn teamgenoot en zal de race starten vanaf een vijfde positie op de grid. Lewis Hamilton volgt op de zevende plaats.

Een goed begin van het weekend voor de coureurs van Mercedes tijdens de Grand Prix van Monaco. Tijdens de trainingen zat Lewis Hamilton er gelijk goed bij. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde alle drie de trainingssessies binnen de top drie. Tijdens de kwalificatie lukte dit de Brit niet. Hij kwalificeerde zich voor de zevende startpositie. “We hebben nauwelijks veranderingen gemaakt na gisteren", vertelt Hamilton bij Formula 1. “De auto voelde gisteren geweldig aan en was vanmorgen ook vrij goed. Maar zodra je aan de kwalificatie begint, gebeurt er iets, ik weet niet precies wat, ik verlies gewoon snelheid. Over het algemeen voelt de ronde hetzelfde aan, maar hij is gewoon langzamer. Het is een beetje frustrerend. Vooral aan mijn kant, omdat dit al sinds het begin van dit seizoen gebeurt.”

 

 

Verbeteringen na upgrades voor Russell

Het team van Mercedes blijft hard werken aan het verbeteren van de auto. Dit weekend brachten zij een kleine upgrade aan op de auto van George Russell. Tijdens de tweede training op het circuit van Monaco had Russell zichtbaar moeite met zijn auto. Hij klaagde over veel vibraties en het team nam tijdens de training de tijd om aanpassingen te doen aan de voorvleugel. Nadat de monteurs op vrijdag tot laat doorwerkten om aan dit probleem te kunnen werken, hebben ze een oplossing gevonden om de vibraties te verminderen. Russell versloeg tijdens de kwalificatie opnieuw zijn teamgenoot. “Ik ben heel blij. Gisteren was een zware dag; ik voelde me niet goed en had toen ook nog eens een hevige trilling in de auto. Die twee dingen samen zijn niet wat je wilt in Monaco,” benadrukt Russell bij Formula 1 na afloop van de kwalificatie. “Vandaag voelde ik me veel comfortabeler tijdens de kwalificatie en de auto kwam echt tot leven. Het was zo nipt, 20 milliseconden naar P3, dus daar ben ik blij mee.”

Mercedes heeft dit weekend flinke stappen kunnen zetten, zowel in de trainingen als in de kwalificatie zaten de coureurs dicht bij de concurrenten. “Deze upgrades zijn eerder op de auto gekomen dan verwacht. Iedereen in de fabriek werkt hard om de auto te verbeteren, en de monteurs hebben gisteravond alles aan de voorkant veranderd om de trillingen te verminderen,” vertelt Russell. “Er wordt enorm veel inspanning geleverd vanuit alle hoeken en ik voel echt dat dit resultaat bewijst dat we vooruitgang boeken.”

 

Lees ook: Charles Leclerc: "Wat er ook gebeurt we moeten winnen"

Lees ook: Oscar Piastri na tweede plek: "Hopen op geluk"

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position tijdens kwalificatie Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden