Oscar Piastri na tweede plek: "Hopen op geluk"

mclaren oscar piastri 2024 imola

Oscar Piastri begint de Grand Prix van Monaco vanaf de eerste startrij. De Australiër kwam anderhalf tiende tekort voor pole position. Bij de start mag hij in Sainte Devote de thuisheld proberen in te halen en van een overwinning proberen te weerhouden.

Een climax werd verwacht op de zaterdag in Monaco. Een tegenvallende Max Verstappen op de vrijdag die een dag later er wel stond. In de eerste run van Q3 is Charles Leclerc de snelste. Oscar Piastri is slechts 26 duizendste langzamer, Verstappen dik een tiende.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Nét niet

In een allesbeslissende laatste ronde perst Charles Leclerc er alles uit; De Monegask pakt een voorsprong van anderhalf tiende en begint vanaf pole. Oscar Piastri mag in de race naast Leclerc starten en is daar tevreden mee. "Het tweede deel van mijn eerste ronde en mijn eerste deel van mijn tweede ronde gecombineerd, was het genoeg geweest. We moeten ermee dealen. Toch ben ik blij om als tweede te starten. Het is een goed weekend tot nu toe, maar bij de start wil ik er voorbij gaan", zo laat Piastri weten direct na de race tegenover.

Lange race in Monaco

De McLaren-rijder wordt gesandwiched door twee Ferrari's maar gaat alles proberen om toch te winnen. "Het is hier makkelijk controleren. Een goede strategie hebben, hopen op een beetje geluk en dan kan je hier zomaar winnen. Inhalen zal heel moeilijk worden en ik kan niet wachten op morgen

 

Lees ook: Liveblog: kwalificatie Grand Prix van Monaco

Lees ook: Taylor Barnard wint chaotische F2 sprintrace in Monaco

Lees ook: Charles Leclerc snelste in derde vrije training in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden