Taylor Barnard wint chaotische F2 sprintrace in Monaco

Taylor Barnard F2

Taylor Barnard wint zijn eerste Formule 2 race. Tijdens de sprintrace in Monaco weet Barnard uit de chaos te blijven en rijdt een goede race. Bortoleto en Hauger maken het podium compleet. 

In de krappe straten van Monaco wordt elk klein foutje keihard afgestraft. Dat is tijdens de sprintrace van de Formule 2 wederom bewezen. Met meerdere safety cars en zelfs een rode vlag was het een chaotische race. Degene die uit de chaos is gebleven is ook de winnaar van de race. Barnard reed vanaf de start een solide race. Ook Bortoleto en Hauger reden goed genoeg voor het podium.

Start

Op het krappe stratencircuit zijn de inhaalmogelijkheden beperkt. Voor Taylor Barnard, degene die vanaf pole position start, is dit de uitgelezen kans om voor het eerst te winnen. Barnard is goed weg, maar al vrij snel gaat het achterin het veld mis. Victor Martins wordt gesandwicht tussen twee andere auto's. Hierdoor raakt hij zijn voorvleugel kwijt en rijdt de vangrail in. De safety car komt kort op de baan, want de marshalls hebben de auto snel van de baan gekregen. Barnard verrast iedereen tijdens de herstart. Hij gaat vlak voor het rechte stuk op zijn gas. 

Chaotisch verloop

In ronde zes gaat het wederom mis. Marti gaat te hard over de curbstone uitkomen zwembadgedeelte en klapt door een stuiter hard de muur in. Er komt wederom een safety car op de baan vanwege de troep op de baan en de positie waar de auto staat. In ronde acht verlaat de safety car de baan. Barnard besluit nu om op het rechte stuk op zijn gas te gaan en de herstart verloopt rustig. Toch gaat het kort erna weer mis. Dürksen rijdt Verschoor van achter aan, waardoor hij een deel van zijn voorvleugel kwijtraakt. Hij moet naar binnen om een nieuwe voorvleugel te halen en Dürksen krijgt een tijdstraf van 10 seconden. Dit voorval veroorzaakt wel een virtual safety car en in ronde 12 kan er weer geracet worden. 

Lange tijd gaat het goed tot Maloney, leider in het kampioenschap, zijn voorganger aantikt, van achter ook aangetikt wordt en spint. Hij laat zijn auto naar achteren rollen en raakt de coureur die achter hem langs rijdt. Ondertussen rijdt Maini zichzelf vast door Maloney en er wordt een rode vlag gezwaaid. Met nog zes rondes te gaan wordt het een rollende herstart achter de safety car. Veel coureurs staan op de zachte band. Barnard gaat nog voor het rechte stuk op zijn gas. Alle coureurs komen heel door de eerste rondes na de herstart. Uiteindelijk gebeuren er geen rare dingen meer en komt iedereen heel over de finish. 

Lees ook: Charles Leclerc snelste in derde vrije training in Monaco

Lees ook: Nikola Tsolov wint de F3-sprintrace in de straten van Monaco

Lees ook: Kevin Magnussen niet voorzichtiger na dreigende raceban: ''Heeft geen zin''

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden