Charles Leclerc: "Wat er ook gebeurt we moeten winnen"

Charles Leclerc casino Monaco 2024

Charles Leclerc start de Grand Prix van Monaco vanaf pole position. De Monegask was tijdens de kwalificatie met een tijd van 1:10.270 iedereen te snel af. Hij ziet kans om te winnen. 

Tijdens de vrije trainingen was Charles Leclerc de rest al te snel af. De kans dat de Ferrari-coureur pole position zou pakken zat er dan ook dik in. Dit is de derde keer dat Leclerc pole tijdens de Grand Prix van Monaco pakt, toch heeft hij nog geen enkele keer voor zijn thuispubliek mogen winnen. Hij wil dan ook kosten wat het kost winnen tijdens de race. 

Speciaal gevoel

Voor Leclerc heeft het rijden door de krappe straten van Monaco een speciaal gevoel. De Ferrari-coureur is geboren en getogen in Monaco. "Het was leuk. Het gevoel na kwalificatie is altijd speciaal hier, voor mijn thuispubliek. Ik ben heel blij over de ronde die ik heb gereden", aldus Leclerc tegenover F1.com. Leclerc weet uit eigen ervaring dat kwalificeren niet het belangrijkste is. Zo heeft hij al twee keer eerder pole position gehaald, maar nooit gewonnen. In 2021 kon hij niet starten vanwege een kapotte ophanging veroorzaakt door een crash in de kwalificatie en in 2022 werd hij vierde door een verkeerde strategie van Ferrari. "Ik weet vanuit het verleden dat kwalificatie hier niet alles is. Ik heb het toen verpest vanaf pole position dus alles moet kloppen tijdens de race."

"Wat er ook gebeurt we moeten winnen"

Met een derde pole position op zak is het dus noemenswaardig dat hij hier nog niet heeft gewonnen. Zijn teamgenoot, Carlos Sainz, start vanaf de derde plek. Een gunstige plek om te starten in Monaco, want het is de binnenkant. Er zit dan ook een 1-2 finish in het verschiet voor Ferrari. "Ik heb een goede start nodig voor de race, als we dat doen en Carlos (lees: Sainz) volgt mij kunnen we als eerste en tweede finishen. Als we eerste en tweede zijn kunnen we en moeten we dat met het team goed managen. Wat er ook gebeurt we moeten winnen."

Lees ook: Oscar Piastri na tweede plek: "Hopen op geluk"

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position tijdens kwalificatie Monaco

Lees ook: Taylor Barnard wint chaotische F2 sprintrace in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden