Aston Martin heeft wel oren naar entree in Formule 1

1920x1080-Aston-Martin-Daniel-Ricciardo

Nieuwbakken Formule 1-baas Chase Carey wil meer fabrikanten naar de Formule 1 halen. De interesse van de autobranche is er zeker. Zo heeft Aston Martin wel oren naar een entree in de koningsklasse van de autosport als motorleverancier, mits de reglementen voor 2021 en daarna financieel gunstig zijn.

“Echt interessant wordt het pas voor ons als duidelijk is dat de noodwendige investeringen niet al te groot worden”, zegt topman Andy Palmer van Aston Martin in gesprek met Motorsport-total.com. “Het kan niet zo zijn dat wij pas na tien jaar zicht hebben op winst. We kunnen het ons niet veroorloven eerst honderden miljoenen over de balk te smijten.”

Goede gesprekken

Palmer, die onlangs aanwezig was bij een bijeenkomst over het nieuwe motorenreglement, zegt dat de gesprekken de goede kant op gaan, maar dat er van eensgezindheid nog geen sprake is.

“Iedereen accepteert dat je meer spektakel nodig hebt in de Formule 1, meer geluid. Je wilt de prestaties niet te veel beperken, maar je moet de kosten van een entree verlagen”, zegt Palmer tegen Autosport. “Ik denk dat niemand het er mee oneens is, maar de vraag is: hoe?”

Samenwerking met Newey

Aston Martin is momenteel als sponsor van Red Bull Racing actief in de Formule 1. Daarnaast werkt de fabrikant samen met Adrian Newey aan een supercarproject, de Valkyrie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen