Aston Martin omarmt voorstellen Liberty Media

am

De Formule 1-plannen van Liberty Media lijken goed te zijn gevallen bij Aston Martin. Andy Palmer, de CEO van het Britse sportwagenmerk, liet direct via Twitter weten "extreem verheugd te zijn met het nieuws over de toekomst van de Formule 1."

Aston Martin is titelsponsor van Red Bull Racing, maar wil meer: de autofabrikant uit Gaydon roept al langere tijd dat het – met hulp van andere partijen – de Formule 1 in wil als (motor)constructeur.

In de plannen die Liberty Media gisteren bekendmaakte wordt nadrukkelijk gesproken over een budgetplafond en de sport aantrekkelijk maken voor nieuwe teams en constructeurs. En dat is precies wat Aston Martin wilde horen, aldus Palmer:

https://twitter.com/AndyatAston/status/982226986570399746

Aston Martin was zestig jaar geleden ook al korte tijd actief in de Formule 1. Het merk had in 1959 en 1960 een eigen stal die echter niet erg succesvol bleek. Het zou nu samen met bijvoorbeeld Cosworth willen terugkeren als motorbouwer. Voor Red Bull zou het betekenen dat het afscheid kan nemen van Renault en met een eigen, compleet toegewijde motorpartner in zee kan.

[php slug=zweeler]

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden