Aston Martin teambaas Mike Krack over de invloed en toekomst van Fernando Alonso

Fernando Alonso Mike Krack

Teambaas van Aston Martin Formule 1-team, Mike Krack, zegt dat Fernando Alonso, die vaak wordt gezien als een ervaren rot in het vak, meer bijdraagt aan het team dan alleen zijn bekende snelheid op de baan. Alonso, die nu 42 jaar oud is, racet voor zijn tweede seizoen bij Aston Martin, nadat hij Sebastian Vettel verving in 2023.

Alonso's slimme strategische plaagstootjes

Krack zegt dat Alonso het team blijft stimuleren op alle gebieden, zowel op als naast de baan. "Dat zagen we vorig jaar al toen hij bij ons kwam. Het is niet alleen wat hij brengt qua bewezen talent en racepace, dat hoeven we niet te bespreken. Hij brengt iets extra’s, door te rijden en iedereen te motiveren, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Dit is iets wat het hele team beïnvloedt en iets wat wij willen behouden," zo vertelde Krack aan Motosport.com. Krack noemde een voorbeeld van de Grand Prix van Saudi-Arabië, waar Alonso vocht om George Russell achter zich te houden en zoveel mogelijk uit zijn harde banden probeerde te halen. Toen hij vroeg of er een ‘plan B’ was, gaf Alonso zijn team niet alleen iets om over na te denken, maar hield hij ook de concurrentie op scherp. "Hij vroeg eigenlijk naar plan B. Fernando plaagt altijd een beetje, je moet voorzichtig zijn of hij echt eerlijk is, want hij kent alle strategieën al, hij weet waar het hele veld is en soms doet hij het misschien zelfs expres, omdat hij weet dat de concurrenten meeluisteren. Dus hij is een oude vos, maar hij houdt ons altijd scherp.” fernando alonso bahrein 2024

(Bron: Aston Martin F1 team, Fernando Alonso in Bahrein)

Krack hoopt Fernando Alonso te behouden

Krack prees ook de manier waarop Alonso Russell achter zich wist te houden en met succes vermeed dat de Mercedes-coureur veel rondes DRS kon gebruiken. "Het was behoorlijk sterk," zei hij. "We wisten dat George achter ons zat, hij had een goede snelheid, en we wilden hem niet in de DRS laten komen. Dus het was constant tussen de 1,5 en 1,0 seconden verschil. En dan is het altijd de vraag hoeveel moet ik managen en hoeveel moet ik pushen om het einde te halen? Maar ik denk dat hij het goed heeft gemanaged, zoals waarschijnlijk niemand anders kan. Ik weet niet waar hij de gaten vandaan haalde. Naar mijn mening was hij altijd bovenop de situatie." Krack benadrukte dat de prioriteit van het team is om Alonso voor 2025 te behouden, terwijl hij erkende dat de Spanjaard andere kansen te overwegen heeft. "Het is geen geheim dat hij eerst zelf wil beslissen wat hij wil doen," legde hij uit. "En ik denk dat het ook geen geheim is dat ik blijf zeggen dat we willen blijven samenwerken met Fernando. En ik heb ook gezegd dat het belangrijkste is dat we hem een snelle auto geven. Zodat hij gelooft in dit project en in dit team, en alles wat daarna komt zullen we moeten bespreken in de komende weken. Nu is het duidelijk dat een coureur van dat kaliber aantrekkelijk is voor iedereen, maar we zullen proberen hem te behouden."

 

Lees ook: Charles Leclerc: "Kwestie van tijd voordat we Red Bull verslaan"

Lees ook: Günther Steiner: "Ben te lang bij Haas gebleven"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt weer voor Ferrari op Fiorano

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden