Charles Leclerc: "Kwestie van tijd voordat we Red Bull verslaan"

door Olav Veenhof
Charles Leclerc kwalificatie Bahrein 2024

Charles Leclerc denkt dat het niet lang gaat duren dat Ferrari op het niveau van Red Bull zit. De Ferrari-rijder kwalificeert zich in de eerste twee races twee keer als tweede, maar in de race komt de SF-24 nog niet dichtbij Red Bull Racing.

Charles Leclerc is goed begonnen aan zijn 2024 raceavontuur, door afgelopen weekend zijn eerste podium te pakken tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië, één week nadat teamgenoot Carlos Sainz ook al derde werd in Bahrein. Hoewel Leclerc's 18-seconden achterstand op Verstappen in Jeddah nog steeds ontmoedigend kan lijken, zegt de Monegask dat de vooruitgang van Ferrari ten opzichte van vorig seizoen een teken is dat het team wat druk kan uitoefenen op Red Bull als het deze weg blijft volgen.

Positieve punten

Toch ziet Leclerc positieve punten. "De race is positief geweest. Ik denk dat we kleine stapjes in de goede richting zetten," laat Leclerc weten tegenover Motorsport.com. "Als ik terugkijk op de laatste zes, zeven maanden, zijn wij het team dat het meest is verbeterd en we sluiten langzaam het gat naar Red Bull. Natuurlijk is het gat nog steeds behoorlijk groot, maar als we blijven werken, zoals we nu doen, ben ik er zeker van dat het slechts een kwestie van tijd is voordat we Red Bull wat meer onder druk zetten."

Misschien in Melbourne

Vorig jaar haalde Ferrari geen punten in de Grand Prix van Australië. Het aankomende weekend hoopt de Monegask dat wel te halen. "Volgens mij zullen we niet veel nieuws hebben in Melbourne, dus zonder nieuwe zaken in Melbourne denk ik dat we goed werk leveren door op dit moment ons pakket te maximaliseren. Hopelijk brengt dat ons dichter bij Red Bull."

 

Lees ook: James Vowles ontevreden over tactiek Haas in Jeddah: "Ik wil niet zo racen"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt weer voor Ferrari op Fiorano

Lees ook: Sauber onderzoekt pitstopproblemen na tweede rampzalige stop

 

 

 

 

 

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden