Aston Martin: We zijn gewoon niet snel genoeg

sebastian vettel monza 2022 kwalificatie

Aston Martin wist tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië met beide auto's niet verder te komen dan Q1. Sebastian Vettel en Lance Stroll noteerden respectievelijk de zeventiende en achttiende tijd. "We zijn gewoon niet snel genoeg", verklaart Vettel tegenover Formula 1.

Volgens Lance Stroll is hun bolide ook erg moeilijk te besturen. "De auto is niet geweldig om te rijden en we zijn niet bepaald snel", zegt Stroll. Wanneer de Canadees wordt gevraagd naar zijn verwachtingen voor de race, met het oog op gridstraffen voor diverse coureurs blijft hij sceptisch: "We mogen wel wat verder naar voren starten, maar ik verwacht dat het nog steeds een moeilijke race zal worden."

 

Teamgenoot Sebastian Vettel had naar eigen zeggen ook geen gemakkelijke kwalificatie. Door een los onderdeel aan zijn bolide was hij genoodzaakt terug de pitstraat in te gaan, om verdere schade te voorkomen. Hierdoor kon de Duitser alleen aan het einde van Q1 een goede run doen. "Ik was tevreden over mijn ronde, we zijn alleen gewoon niet snel genoeg", aldus de Duitser. Ook Vettel is niet erg optimistisch over de race op zondag. "We zijn niet snel in de bochten en we zijn niet snel op de rechte stukken. Niet bepaald het beste compromis, maar we zullen zien. Wie weet wat er morgen gebeurd", sluit hij af. 

Punten verzamelen

Beide coureurs van Aston Martin zullen nog een aantal plaatsen naar voren worden gezet op de startgrid, doordat diverse coureurs door gridstraffen achteraan moeten starten. Ondanks dat de coureurs niet teveel verwachten van de race morgen, zou dit Vettel en Stroll wel eens kunnen helpen. De laatste paar races wist uiteindelijk ook telkens één van beide coureurs wel één of meerdere punten te scoren, terwijl zijn teamgenoot net buiten de punten viel. Voor Aston Martin is elk punt welkom. Het team staat momenteel negende in het constructeurskampioenschap, maar het verschil met de nummer acht, AlphaTauri, bedraagt slechts vier punten.

Lees ook: Valtteri Bottas: We gaan voor de punten

Lees ook: Carlos Sainz: Pijnlijk om morgen achteraan te moeten starten

Lees ook: Kevin Magnussen: Track limits zijn onzin hier

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden