Carlos Sainz: Pijnlijk om morgen achteraan te moeten starten

Carlos Sainz ferrari monza 2022

Carlos Sainz kwalificeert zich als derde voor de Grand Prix van Italië. Even leek het erop dat de Spanjaard mee kon strijden om de snelste tijd, maar werd in de laatste run toch voorbijgestreefd door Charles Leclerc en Max Verstappen. “Uiteindelijk verandert het weinig, want ik start toch achteraan morgen”, aldus Sainz tegen Formula 1.

Sainz kijkt redelijk tevreden terug op de kwalificatie in Monza. “Ik voelde me goed en pushte voluit. Ik had alleen geen tow in de laatste run en dat kostte me net die twee of drie tienden om mee te doen voor pole position.” Naar eigen zeggen moest hij ook risico’s nemen om het tijdverlies voor het ontbreken van een tow goed te maken. “Ik was wel sneller in de bochten, maar langzamer op de rechte stukken. Uiteindelijk verbeterde ik dus niet echt mijn tijd”, zegt de Spanjaard.

Inhaalrace

Om voor het oog van het thuispubliek van Ferrari, de tifosi, achteraan te moeten starten is volgens Sainz erg pijnlijk: “Het is erg jammer, zeker met de competitieve auto die we dit weekend hebben.”  De Ferrari-coureur verwacht zeker nog een hoop plekken goed te kunnen maken tijdens de race. “De racepace is er wel’, sluit hij af.

Lees ook: Max Verstappen: Afstelling goed voor morgen

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met mijn ronde

Lees ook: BREAKING: Nyck de Vries vervangt Albon tijdens GP van Italië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden