Ayumu Iwasa wint F2 sprintace in Monaco, Verschoor wordt vierde

door Olav Veenhof
Iwasa wint Monaco

Ayumu Iwasa wint de sprintace in Monaco. Net als vorig jaar in de hoofdrace is hij de snelste en weet hij iedereen achter zich te houden. Achter hem finishen Jehan Daruvala en Jak Crawford. Richard Verschoor finisht als vierde.

Isack Hadjar begint vanaf pole position en behoudt de leiding in de openingsronde. Achter hem moet Ayumu Iwasa aansluiten gevolgd door Jehan Daruvala. Het lijkt een clean eerste ronde zijn, maar bij het aanremmen van de chicane gaat het fout. Clement Novalak raakt Kush Maini die op zijn beurt eerder moest remmen om Amaury Cordeel te voorkomen.

Pechvogel

Alles leek onder controle voor Isack Hadjar. Alleen in ronce vijf valt de Hightech-auto van de Red Bull-academie stil. De polesitter valt uit en zijn droom om in zijn buurland te winnen valt uiteen. Ayumu Iwasa is spekkoper en rijdt aan de leiding die hij niet meer uit handen geeft. De Japanner won in zijn eerste Formule 2 seizoen al de hoofdrace in Monaco en laat opnieuw zien da hij goed in de straten van Monaco.

Nederlander

Richard Verschoor vangt de race als vijfde en kent een goede start en gaat daarna op jacht naar Jak Crawford. Door het uitvallen van Hadjar wordt het een gevecht om de derde plek met de Hightech-rijder. Hij zit de gehele race in DRS-afstand, maar weet niet zijn eerste podium van het seizoen te bemachtigen. Ook bij de herstart veroorzaakt door Cordeel weet hij niet langs de Amerikaan te gaan. Hij staat momenteel op een negende plek in het kampioenschap.

Lees ook: Beide Ferrari-coureurs verlaten Melbourne vol chagrijn

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke Grand Prix van Australië

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden