Bagnaia grijpt zwaarbevochten eerste Moto2-zege

180318_QAT_Bagnaia

Pecco Bagnaia heeft al een tweejarig contract op zak voor de MotoGP (bij Pramac Ducati), maar hij won nog nooit een Moto2-race. Tot nu toe. Met zijn zwaarbevochten zege in de openingswedstrijd in Qatar bezorgde de 21-jarige Italiaan bovendien het Sky VR46-team de eerste overwinning in de Moto2. Dat deed hij door Lorenzo Baldassari net voor te blijven.

Het duel tussen Bagnaia en Baldassari was er een tussen twee goede vrienden. Ook Baldassari is een rijder uit de VR46-school van Valentino Rossi, maar hij komt uit voor het Spaanse team van Sito Pons. De twee gaven elkaar maar weinig toe, al kwam het pas in de slotfase tot een echt close duel. Op de finishlijn bedroeg het verschil 0,112. “Ik kon Lorenzo niet afschudden”, zei Bagnaia. “Ik kon niet dicht genoeg bij Pecco komen”, zei Baldassari.

Baldassari had zijn handen vooral vol aan Alex Marquez, die startte vanaf poleposition maar in de slotfase moest afhaken wegens een oververhitte achterrem. Toch wist hij nog de derde plaats te halen, net voor Mattia Pasini. “Ik voelde dat er iets kapot ging. Eerst dacht ik aan iets in de motor, maar het bleek de achterrem te zijn. Roodgloeiend. Ik ben al lang blij dat ik zonder achterrem nog de derde plaats heb kunnen halen.”

https://twitter.com/MotoGP/status/975391089954820096

Bo Bendsneyder sloot zijn eerste race in de Moto2 af met een achttiende plaats; net buiten de punten. De debutant in de Moto2 hield daarmee wel een paar meer ervaren rijders achter zich, zoals Fabio Quartararo, Stefano Manzi en Jules Danilo. Ook Romano Fenati – eveneens een Moto2-rookie – eindigde achter Bendsneyder, terwijl hij als vijfde gekwalificeerd stond.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen