Bagnaia loopt uit, Mir in vijfde race al op het podium

180520_FRA_Bagnaia-1

De Moto2-race van de Grand Prix van Frankrijk was een beetje een one man show van Francesco ‘Pecco’ Bagnaia, die van begin tot eind aan de leiding reed, op weg naar zijn derde overwinning van dit seizoen. Alleen Alex Marquez kon in het wiel van de Italiaan blijven, maar door een elektrisch probleem in de slotfase kon de Spanjaard de druk er niet op houden. Joan Mir wist in pas zijn vijfde race in de Moto2 zijn eerste podium te behalen.

Met de derde plaats was Mir - de regerend Moto3-kampioen - nog niet eens heel tevreden. Er had meer ingezeten, meende hij. "Mijn start was niet goed, waardoor ik de aansluiting verloor met Alex en Pecco. Het team heeft het hele weekend perfect werk geleverd, dus een podium was wel het minste wat we mochten verwachten."

Ook Alex Marquez had meer verwacht, maar een technisch probleem voorkwam dat hij een aanval kon plaatsen op Bagnaia, die al verzekerd is van promotie naar de MotoGP, waar hij volgend jaar uitkomt voor Alma Pramac Ducati. "De laatste vijf ronden hield de motor steeds in en hoorde ik een raar geluid. Ik was bang dat de machine er mee op zou houden, dus wat dat betreft ben ik al blij dat ik de streep heb gehaald en twintig waardevolle punten heb opgehaald. Maar ik was uit op de winst en dat is niet gelukt, dus daar baal ik wel een beetje van."

Opmerkelijke inhaalrace Vierge

https://twitter.com/twitter/statuses/998147109126733824

De tweede plaats op de grid bleef leeg bij de start van de Moto2-race. Xavi Vierge moest na de opwarmronde terug de pits in vanwege een probleem met de brandstoftank. Daardoor moest de Spanjaard van achteraan starten, in plaats van vanaf de eerste rij. Al in de eerste ronde had hij vijftien plaatsen winst geboekt en gaandeweg drong hij steeds verder op naar voren, om uiteindelijk knap als vijfde te finishen. "Had ik vanaf de eerste rij kunnen starten, dan had ik zeker meegedaan voor de winst", mokte Vierge, wiens naam wordt genoemd voor het tweede zitje bij Tech3 KTM in de MotoGP volgend jaar.

Bendsneyder net buiten de punten

Bo Bendsneyder is er opnieuw niet in geslaagd WK-punten te verzamelen. De Rotterdammer eindigde als zestiende, net voor de Zuid-Afrikaanse rijder van NTS RW Racing GP, Steven Odendaal. De twee kwamen nog in de buurt van de punten dankzij een crash in de slotfase van de andere coureur van RW Racing GP, de Amerikaan Joe Roberts. Die ging in veertiende positie onderuit, maar wist toch nog als negentiende te finishen.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen