Bagnaia stoot Oliveira in voorlaatste bocht van troon

180812_OOS_Moto2_Bagnaia_Oliveira

Het was niet te voorspellen of het Pecco Bagnaia of Miguel Oliveira zou worden die zich als winnaar van de Moto2-race mocht kronen. Het voordeel leek in handen van Oliveira: de Portugees ging vanaf het begin van de wedstrijd op de Red Bull Ring in Oostenrijk aan de leiding. In de voorlaatste bocht was het toch Bagnaia die net iets beter uit de draai kwam en zijn voorwiel voorbij de KTM kon duwen. De Italiaan greep met zijn overwinning ook de macht in het kampioenschap terug.

De start van de Moto2-race van de GP van Oostenrijk was een rommeltje, met een aantal rijders die al in bocht 1 buiten de baan raakten. Ook Bagnaia, die van zijn lijn werd gedrukt door Fabio Quartararo. Niet veel later ging er drie man onderuit, waardoor anderen ook in de problemen kwamen.

Oliveira bleef de incidenten voor en kon al snel een klein gaatje slaan. Jorge Navarro leek aanvankelijk de enige die hem kon bijbenen, maar niet voor lang. Ondertussen kon Bagnaia het gat overbruggen en aansluiten bij de KTM-rijder.

https://twitter.com/i/status/1028594424320872448

De twee wisten een marge van meer dan vijf seconden op te bouwen op een groepje met onder andere Alex Marquez, Luca Marini en Mattia Pasini. Bagnaia liet Oliveira het werk doen en wachtte rustig zijn kans af. “Mijn achterband was op”, verklaarde Oliveira. “Ik wist dat Pecco in de laatste sector sterk was en probeerde de deur dicht te houden, maar de achterkant ging glijden. Ik moest hem laten gaan. Het was een mooi gevecht en ik ging voor de overwinning, dus helemaal blij ben ik niet, maar het was ook geen schande om tweede te worden.”

In de strijd om de derde plaats ging Alex Marquez een paar bochten voor het einde onderuit. Luca Marini stak nog wel zijn hand op om zich te verontschuldigen, maar veel kon Valentino Rossi’s halfbroertje niet doen aan de crash van de broer van Marc Marquez. Marini pakte zijn derde podium op rij en was daar vanzelfsprekend erg blij mee.

Bo Bendsneyder viel na een slechte start terug naar de 31ste plaats, maar vocht terug om als 22ste te finishen.

Lüthi terug naar Moto2

Tom Lüthi keert na een min of meer mislukt jaar in MotoGP terug naar de Moto2. De Zwitser wordt volgend jaar de teamgenoot van de Duitser Marcel Schrötter bij Dynavolt Intact. In 2016 en 2017 werd Lüthi tweede in de Moto2 achter respectievelijk Johann Zarco en Franco Morbidelli.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen