Beide Haas-coureurs zijn het eens: "We hebben duidelijke stappen gemaakt"

door Shakyra van den Heuvel
haas 2023 sao paulo vrijdag

Ondanks dat ze niet allebei een goede kwalificatie hadden, zijn ze het erover eens dat ze stappen hebben gemaakt met de auto. Hülkenberg mag op zaterdag starten vanaf P10, waar Magnussen pas op P15 te vinden is. 

Nadat ze in 2024 onderaan in het klassement geëindigd waren, moesten er flinke stappen gemaakt worden om wat verder in het middenveld op te schuiven. Zowel Magnussen als Hülkenberg waren het eens dat ze op racesnelheid toch wel wat progressie hadden geboekt. "Inmiddels hebben we de kwalificatiesnelheid in de auto, maar we moeten ook de snelheid tijdens de race hebben. Het voelt zeker beter aan en er komen enthousiaste tijden aan voor ons", aldus Hülkenberg bij F1.com. Nico Hülkenberg wist zich weer in de top 10 te kwalificeren in Bahrein, hier was hij zeer tevreden over. "In de laatste paar keer van vorig jaar wist ik ook een aantal keren in de top 10 te kwalificeren, daarom is het niet per se een verrassing voor ons." In elk deel van de kwalificatie wist Hülkenberg een goede tijd neer te zetten waardoor hij makkelijk door kon gaan. Uiteindelijk zat hij toch op ruim een halve seconde van P9 en blijken de topteams toch nog iets te ver. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Magnussen: "Ik kan niet blij zijn met P15"

Voor Kevin Magnussen was het een mindere kwalificatie. Hij kwam niet verder dan P15, nadat er eerder ook een ronde was afgepakt van de Haas-coureur. "Ik kan niet blij zijn met P15 want ik had geen goede ronde. Ik vond het lastig om een ronde aan elkaar te knopen, dit was vorig jaar ook elke keer het geval. Het positieve is dat we stappen gemaakt lijken te hebben, dus ik kijk uit naar de race morgen", aldus Magnussen tegen F1.com. Beide coureurs zijn enthousiast over de racesnelheid en denken dan ook dat er mogelijkheden zijn op het gebied van positie.

Lees ook: Charles Leclerc: "We vonden sweet spot in kwalificatie"

Lees ook: Carlos Sainz: Gaan best mogelijke race neerzetten

Lees ook: Kick Sauber-coureurs ontevreden na kwalificatie: ''Zijn niet waar we willen zijn''

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden