Beide Mercedes-coureurs enthousiast na de vrijdag in Singapore

door Shakyra van den Heuvel
Hamilton Mercedes Singapore Wolfgang Wilhelm

Na een aantal tegenvallende resultaten in de afgelopen races, zijn beide Mercedes-coureurs mega enthousiast na de eerste -en tweede vrije training in Singapore. Na afloop van de eerste vrije training stonden ze beiden in de top 6 en dicht in de buurt bij de Red Bull van Max Verstappen en beide Ferrari's. Na de tweede vrije training waren ze allebei sneller dan beide Red Bulls en had George Russell een mooie derde plek. 

Dit jaar heeft het circuit van Singapore weer een nieuwe lay-out in vergelijking met vorig jaar. Er zijn in totaal vier bochten verdwenen waardoor het een een beter geheel wordt voor de coureurs. Lewis Hamilton is enthousiast: "De veranderingen aan de baan zijn fantastisch. Ik vind het circuit nu leuker dan eerst. Het nieuwe baanoppervlak is ook geweldig, het maakt deze baan veel fijner om over te rijden", zegt hij bij Motorsport.com. Het was ook terug te zien in de resultaten van de Mercedessen. Tijdens de eerste training stonden zowel Russell als Hamilton binnen een halve seconde van Charles Leclerc die de snelste tijd had gereden. In de tweede training ging het soepel en konden ze beiden veel rondes rijden en stonden ze voor Verstappen én Perez. Hamilton bij Motorsport.com: "Het was fijn om de vrijdag met zo’n positief gevoel af te kunnen sluiten. Ik heb dit jaar nog niet eerder zo’n goed gevoel aan een vrijdag overgehouden.”

 

Alles zit dicht bij elkaar

Zoals we op de vrijdag hebben gezien, zitten er ongeveer vijf teams heel dicht bij elkaar. Op een stratencircuit als Singapore heeft Red Bull het lastiger door onder andere de hobbels in de weg. Russell geeft toe: "Ferrari lijkt momenteel de favoriet te zijn. Ik denk dat ze nog niet op maximaal vermogen reden, dus ze hebben waarschijnlijk ook nog een paar tienden achter de hand", zegt hij bij Motorsport.com. Verstappen kent een moeizame start, hij moest veel tijd toegeven op Ferrari en uiteindelijk ook op Mercedes. "Wij zijn slechter dan we hadden verwacht. We worstelden veel met de balans van de auto. We kregen de auto uiteindelijk niet op orde, dus we hebben vanavond nog behoorlijk wat uit te zoeken", zegt hij na afloop van de tweede vrije training tegen Motorsport.com. 

 

Lees ook: Helmut Marko gewaarschuwd door de FIA na uitspraken over Sergio Pérez

Lees ook: Grote uitdaging voor Red Bull in Singapore: We zijn veel slechter dan verwacht

Lees ook: BREAKING: Guanyu Zhou tekent bij voor 2024

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden