Visser ongedeerd na megacrash op Spa

Beitske-Visser-880x587-1

Beitske Visser heeft wonder boven wonder geen blijvende verwondingen overgehouden aan de zware crash op Spa-Francorchamps. Vrijdag raakten zes wagens van de baan in de snelle bocht Eau Rouge tijdens de kwalificatie voor de W Series. Visser werd hierbij drie keer geraakt en vloog door de laatste impact over de kop.

De kwalificatie was amper zes minuten onderweg toen er een zwaar ongeval plaatsvond in Eau Rouge. Sarah Moore, Ayla Agren, Belen Garcia, Abbie Eaton, Fabienne Wohlwend en Beitske Visser waren allen betrokken bij de crash. Sarah Moore heeft na de sessie in een interview met W Series uitgelegd dat het net was begonnen met miezeren toen ze wilde beginnen aan haar snelle ronde. "Dit zou onze enige kans voor een snelle ronde zijn, doordat we wisten dat de kans op regen erg groot zou zijn. Daarom ging ik 'all in'. Bij het ingaan van Eau Rouge gleed de achterkant weg en was ik passagier van mijn eigen auto."

Alle zes betrokken coureurs werden naar het medical centre op het circuit gebracht voor checks. Waar vier van de zes in het lokale medische centrum goedgekeurd werden, moesten Agren en Visser echter naar het ziekenhuis worden overgebracht voor verdere check.

Na onder andere een CT-scan en röntgenfoto's is gebleken dat Visser er met alleen wat blauwe plekken af gekomen is. Visser melde zich gister met een update via haar sociale media. Ook Agren werd vrijdagavond uit het ziekenhuis ontslagen zonder verwondingen.

Lees ook: Visser: “Hoop dat fans Zandvoort ook naar mijn race kijken”

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van België VT1 en VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden