Bendsneyder in de punten in Moto2 Thailand

181007_THA_Bendsneyder

Bo Bendsneyder heeft eindelijk punten gepakt in de Moto2. In de bloedhete MotoGP van Thailand werd de Rotterdammer veertiende, wat hem twee bijzonder welkome punten opleverde. Bendsneyder eindigde op het Chang International Circuit in Buriram achter Joe Roberts, de Amerikaan wiens plaats bij NTS RW Racing GP hij volgend jaar overneemt.

Gisteren na de kwalificatie liet Bendsneyder al weten dat er voor zijn gevoel veel meer in zat dan de 23ste plaats vanaf waar hij de race startte. "De motor was fantastisch: ik kon er constante rondetijden mee rijden en flink pushen. De eerste paar ronden was het lastig, omdat ik een stel rijders niet voorbij kwam, anders had er nog wel meer ingezeten."

Teameigenaar Hervé Poncharal bevestigde het gevoel van Bendsneyder: "In het tweede deel van de race had Bo de snelheid voor de top 10."

Teamwork helpt Bagnaia

De Moto2-race werd gewonnen door Pecco Bagnaia, die perfect werd bijgestaan door teamgenoot Luca Marini, die met zijn tweede plaats kostbare punten afsnoepte van KTM-rijders Miguel Oliveira en Brad Binder. Marini maakte in de slotfase een opmars waarin hij eerst Binder en daarna Oliveira opraapte.

De nederlaag voor KTM werd daardoor nog groter. Oliveira ging aan de leiding, maar werd door Bagnaia gepasseerd met twaalf ronden te gaan. Teamgenoot Binder had opdracht gekregen Oliveira niet aan te vallen met het kampioenschap in gedachten. Binder hield zich keurig aan zijn rol, al leek hij iets sneller dan zijn teamgenoot. Ook hij kon niet voorkomen dat Marini hen allebei passeerde.

Winst Di Giannantonio in Moto3

De Moto3-race werd in de laatste bocht compleet op zijn kop gezet, doordat Enea Bastianini crashte en Marco Bezzecchi meenam, in de strijd om de tweede plaats achter Fabio Di Giannantonio. Lorenzo Dalla Porta en Dennis Foggia maakten er een volledig Italiaans podium van. Jorge Martin finishte op de vierde plaats, ondanks problemen met zijn hand, waarin een ontstoken zenuw voorkomt dat hij die goed kan gebruiken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen