Beslissing over Albon wordt voor Kerst bekend gemaakt

Albon-abu-dhabi-gp

Helmut Marko heeft laten weten dat Red Bull Racing voor Kerst naar buiten gaat brengen, wie in 2021 de teamgenoot wordt van Max Verstappen. 

Alexander Albon heeft een ontzettend lastig Formule 1-seizoen achter de rug. De Thai kon het tempo van Verstappen niet bijbenen en hij werd slechts zevende in het kampioenschap  met 105 punten. Albon kende een lichtpuntje tijdens de Grand Prix in Mugello, toen hij zijn eerste podiumplek uit zijn carrière wist te pakken. Het afgelopen weekend in Abu Dhabi reed Albon zijn sterkste race van het seizoen, waarin hij kort achter Lewis Hamilton vierde werd.

''Het was één van zijn beste races", zegt Marko aan Autosport. ''Toch zullen we vóór Kerst onze beslissing nemen. We moeten alle data doornemen. Er zijn zoveel dingen waar we naar moeten kijken."

Ook teambaas Christian Horner heeft bevestigd dat er voor Kerst bekend wordt gemaakt of Albon mag blijven of dat toch Perez naar de Oostenrijkse renstal verkast.

''We hebben altijd gezegd dat we aan het eind van het jaar een beslissing zullen gaan nemen", vertelt Horner. ''Alex reed dit weekend waarschijnlijk zijn sterkste raceweekend, wat bemoedigend voor hem is, maar we hebben nu een volledig beeld van het seizoen. Een beslissing zullen we de komende dagen nemen. Het is duidelijk dat we nu een enorme hoeveelheid data hebben. We hebben alle kennis over de verschillende circuits waar we hebben gereden. We zullen uiteraard alles doornemen en tot de juiste conclusie komen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen