Binder pakt indrukwekkende zege in Moto2

180923_ARA_Moto2_Binder

De poleposition die Brad Binder greep op zaterdagmiddag op Motorland Aragon was onverwachts. Het feit dat hij vervolgens de Moto2-race op zijn naam schreef was dat niet. Twee keer stond de Zuid-Afrikaan dit seizoen op het podium en beide keren was dat met een overwinning.

De voormalig Moto3-kampioen zette Alex Marquez met zeven ronden te gaan opzij, om vervolgens weg te rijden en onbedreigd naar de finish te rijden. Drie pogingen had Binder nodig om Marquez te passeren. Bij de derde keer, in bocht 12, was het raak en was de wedstrijd feitelijk gelopen.

“Het hele weekend is super geweest”, zei Binder. “KTM heeft iets gevonden waardoor ik me veel comfortabeler voel op de machine. In het begin van de race heb ik geprobeerd de banden een beetje te sparen. Alex passeren was lastiger dan ik had verwacht, maar toen ik er eenmaal voorbij was, kon ik het tempo opschroeven.”

https://twitter.com/i/status/1043814871798894592

Marquez, die tot dat moment aan de leiding had gereden voor zijn thuispubliek, kreeg het nog moeilijk genoeg met Pecco Bagnaia en Lorenzo Baldassari en viel uiteindelijk buiten het podium. Alle moeite van de jongste Marquez bleef onbeloond.

Bo Bendsneyder finishte de race op de 25ste plaats, vlak achter Joe Roberts, wiens plaats bij NTS RW Racing GP hij volgend jaar overneemt. Steven Odendaal, de aanstaande teamgenoot van Bendsneyder eindigde net buiten de punten op de achttiende plaats.

Zie ook Odendaal teamgenoot van Bendsneyder bij RW Racing GP

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden