Binotto blij met nieuwe motor: “Hebben risico genomen"

Mattia-Binotto-gp-rusland

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is blij met de resultaten die de nieuwe motor laat zien. Volgens de Italiaan is er veel risico genomen met het introduceren van de nieuwe krachtbron. Ferrari wil ervaring opdoen met deze motor voordat de ontwikkeling ervan bevroren wordt in 2022.

Charles Leclerc maakte tijdens de Grand Prix van Rusland gebruik van de nieuwste krachtbron en teamgenoot Carlos Sainz deed dat tijdens de vorige race in Turkije. Iedere motorfabrikant mag dit jaar van elk onderdeel één update uitbrengen. Ferrari bracht een paar van deze updates pas in de tweede helft van het seizoen, zodat men langer de tijd had om aan de onderdelen te werken.

Carlos Sainz / Scuderia Ferrari / Grand Prix Turkije
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

“We wilden kilometers maken om ervaring op te doen"

De prestaties van de nieuwe motor stemmen Binotto tevreden al moet hij erkennen dat er behoorlijk wat risico’s zijn genomen.

“In Sotsji was het de bedoeling om onze ervaring, met het oog op 2022, groter te maken”, vertelt Binotto. "Daarom hebben we de update zo snel mogelijk geïntroduceerd toen het gereed was. We hebben haast gemaakt en risico’s genomen. Het is altijd een afweging die je maakt. We wilden uiteraard kilometers op de baan maken en ervaring opdoen voor 2022, wanneer de power units bevroren worden. Dat was voor ons belangrijk en daarom hebben we het gedaan.”

Lees ook: Charles Leclerc: “Motor-upgrade voelt goed tot nu toe"

Lees ook: Wolff sluit nieuwe gridstraf voor Hamilton niet uit

Lees ook: Horner verrast door topsnelheid Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden