Binotto: ''Het ziet er goed uit voor volgend jaar''

door Hidde Wissels
binotto-gp-imola

Mattia Binotto is blij met de ontwikkeling die Ferrari dit jaar heeft doorgemaakt. Door de laatste updates die zijn doorgevoerd op de auto, lijkt Ferrari zich langzamerhand weer naar voren te werken en dat biedt hoop voor de toekomst. 

Ferrari kent een moeizaam seizoen waarin het nooit heeft meegedaan om overwinningen of een plek op het podium. De SF1000 heeft minder vermogen dan de auto van vorig jaar en de aerodynamica kan niet efficiënt werken. Met een serie aan updates voor de auto reed Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Turkije naar zijn eerste podium van 2020. Het was de tweede keer dat Ferrari een podium wist te scoren dit jaar. Charles Leclerc pakte in Oostenrijk het eerste podium van 2020 voor de Scuderia. 

Met de werkende updates aan de SF1000 ziet het Formule 1-seizoen van 2021 er weer wat rooskleuriger uit voor de Italiaanse renstal.

''Het is natuurlijk erg belangrijk dat Ferrari het op dit moment goed doet", vertelt Binotto aan Autosport. ''We weten dat we de auto hebben verbeterd en als je naar de laatste races kijkt, hebben we onze positie verbeterd. Ik denk dat de auto constanter en sneller is geworden. Het ziet er daarom ook goed uit voor de volgende races en het volgende seizoen.''

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen