Binotto ook afwezig tijdens Grand Prix Bahrein

door Hidde Wissels
WilliamsF1_1769_HiRes

Mattia Binotto zal opnieuw niet aanwezig zijn tijdens een Grand Prix-weekend. De Italiaan blijft opnieuw achter in de fabriek in Maranello. 

Tijdens het vorige raceweekend in Istanboel bleef Binotto ook in Maranello, om vanuit de fabriek de race te volgen. Ferrari kende toen het beste resultaat van dit seizoen met een derde en vierde plek.

''Ik ben blij dat ik niet nodig ben op het circuit'', vertelt Binotto aan Motorsport. ''Mijn rol is om aanwezig te zijn op moeilijke momenten. Ik wist dat de auto beter werd en deze resultaten zijn welkom.'' Laurent Mekies gaat opnieuw de honneurs waarnemen.

Na een moeizaam seizoen kan Ferrari zich alsnog naar de derde plek in het constructeurskampioenschap werken. Dat zag er lang niet naar uit, maar omdat de Scuderia goed scoorde tijdens de GP van Turkije is er toch weer wat mogelijk.

''We hebben gezien dat de auto in de afgelopen races verbeterd is en ik kijk ernaar uit om te zien hoe competitief we hier kunnen zijn'', vertelt Vettel. Makkelijk gaat het alleen zeker niet worden: ''Het is altijd een veeleisend circuit geweest voor zowel rijders als de auto’s.''

Charles Leclerc heeft mooie herinneringen aan de Grand Prix in Bahrein, alleen liep die van vorig jaar niet goed af.

''Ik heb mooie herinneringen aan vorig jaar, hoewel de race niet zo goed eindigde als mogelijk was. Ik hoop dat we de trend van de laatste races voort kunnen zetten, want we waren daarin competitiever'', vertelt de Monegask.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen