Bleekemolen: "Volgens mij kan Alpine goede lijn doortrekken"

01-belgian-thursday1-712543

De Formule 1-zomerpauze zit er weer op en er staan een paar hele mooie wedstrijden op het programma. Te beginnen met de race op Spa-Francorchamps. Het circuit in de Ardennen staat natuurlijk bekend om zijn snelheid met de mooie bochten als Eau Rouge en Blanchimont. Jeroen Bleekemolen blikt speciaal voor Grand Prix Radio vooruit naar de Grand Prix van België.

Hoewel de Grand Prix van België een week voor de DutchGP gepland staat is de verwachting dat er veel Nederlandse Formule 1-fans zullen afreizen naar Spa-Francorchamps. Bleekemolen is van mening dat het Verstappen waarschijnlijk weinig uit zal maken hoeveel Nederlandse fans er aanwezig zijn. "Hij gaat altijd voluit, we zullen zien of hij deze wedstrijd weet te winnen."

Dicht bij elkaar

Volgens Bleekemolen zitten zowel Lewis Hamilton en Verstappen als het middenveld nog steeds ontzettend dicht bij elkaar. "Verstappen heeft natuurlijk wat pech gehad en is een paar keer van de baan gekegeld, dus het wordt tijd om de leiding in het kampioenschap weer terug te pakken." De Nederlandse allround-coureur is van mening dat het Verstappen zeker moet gaan lukken. "De snelheid is er absoluut, maar Hamilton en Mercedes mogen we natuurlijk niet uitvlakken", vervolgt Bleekemolen.

sundayspa-francorchamps6-700x467
Foto: Pirelli (Mark Sutton / LAT Images)

"Verder wordt het weer zeer spannend in het middenveld. Ze zitten daar heel dicht bij elkaar. Ik denk dat Alpine de goede lijn kan doortrekken. Het team heeft natuurlijk een zeer sterke laatste race gehad in Hongarije met een overwinning voor Esteban Ocon en ook Fernando Alonso presteerde daar zeer sterk." Maar Bleekemolen wil ook McLaren niet uitvlakken. Vooral Lando Norris is volgens hem erg sterk. "Norris kon helaas voor het eerst geen punten pakken in Hongarije. Hij is er natuurlijk helemaal op gebrand om misschien zelfs een buitenkansje op een podium te hebben. De snelheid hebben ze zeker laten zien."

Bleekemolen hoopt vooral dat Verstappen de leiding in het wereldkampioenschap kan terugpakken. "Ik denk dat hij de auto heeft en Spa is ook een circuit waar hij altijd snel geweest is. Hij heeft tot nu toe alleen altijd een beetje pech gehad in Spa, dus laten we hopen dat het dit jaar andersom is en hij het geluk aan zijn zijde heeft richting een mooie overwinning", sluit Bleekemolen zijn preview op het aanstaande raceweekend af.

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Lees ook: Mercedes maakt rijdersduo 2022 in september bekend

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden