Blije Pierre Gasly: We hebben risico genomen

pierre gasly monaco

Pierre Gasly heeft achterin het veld een ongekende race gereden. Door het nemen van risico's heeft hij een hoop auto's ingehaald. Gasly is net buiten de punten, op een elfde plek, geëindigd. Zelf vindt hij dat hij wel punten heeft verdiend na zijn succesvolle race. 

Ondanks dat Gasly geen punten heeft gescoord, is hij erg blij met zijn resultaat in Monaco. Hij heeft naar eigen zeggen een leuke race achter de rug: "We startten als zeventiende en zijn als elfde geëindigd. In Monaco, met dit ciruit, kunnen we blij zijn. We hebben wat auto's ingehaald. We hebben wat risico's genomen, daar ben ik blij mee. In de eerste ronde zijn we naar binnen gegaan voor inters, omdat we niets te verliezen hadden. Het was leuk." 

"We hadden punten verdiend"

Na de positieve trainingen was de kwalificatie een absolute domper voor de Fransman. Hij baalt daarom ook enorm dat hij, ondanks zijn goede race, geen punten heeft binnengehaald. "Je speelt met de limieten, daar gaat het om in de Formule 1. Ik heb ervan genoten. Jammer dat we geen punten hebben gehaald, want ik vind dat we die wel hadden verdiend na alles wat we in de vrije trainingen hebben laten zien", zo vertelt hij tegen F1.com

Alles of niets

De lijnen die Gasly reed toen de baan nog nat was, waren erg opvallend. Zelf zegt hij daar het volgende over: "Je moet wat creatiefs proberen als je als zeventiende start. We hadden beperkte opties. Toen ik de regen zag, had ik een grote lach op mijn gezicht, omdat ik wist dat dat voor kansen zou zorgen. Ik heb geprobeerd verschillende lijnen te rijden en ruimte te vinden wanneer er eigenlijk geen ruimte was." Gasly heeft laten zien dat je op plekken kan inhalen, waar niemand dat ooit in Monaco heeft gedaan. 

Lees ook: Teleurstellende dag voor Williams

Lees ook: Geen ideaal weekend voor Aston Martin

Lees ook: Valtteri Bottas: Goede dag in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden