Valtteri Bottas: Goede dag in Monaco

alfa romeo auto spanje

Ondanks een start buiten de top 10, is Bottas wederom in de punten geëindigd. Hij startte als twaalfde en is daardoor extra blij met de punten. Volgens hem heeft dit resultaat vooral te maken met de goede beslissingen van het team. 

De kwalificatie pakte niet uit als gehoopt voor Bottas. Hij moest genoegen nemen met de twaalfde plek. Met dat als vooruitzicht op de race, had hij niet verwacht in de punten te eindigen. "Met de positie van de kwalificatie van gisteren, verwacht je een erg lastige race. We hebben uiteindelijk de negende plaats weten te bemachtigen, dus het was een goede dag in Monaco", zegt hij tegen F1.com.

Goede strategie

Volgens Bottas heeft de juiste strategie dankzij de regen gezorgd voor de puntenfinish. Hij is erg blij met de manier waarop hij en zijn team tijdens de race hebben gehandeld: "In de race voelde de auto eigenlijk beter dan tijdens de kwalificatie. De omstandigheden waren wisselvallig, maar ik ben blij dat we goede beslissingen hebben gemaakt vandaag. Dat heeft voor de punten gezorgd."

Lees ook: Yuki Tsunoda: Ik weet niet wat er is gebeurd

Lees ook: Charles Leclerc: Het was een ramp

Lees ook: Mick Schumacher: Ik ging maar tien centimeter te wijd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen