Yuki Tsunoda: Ik weet niet wat er is gebeurd

yuki tsunoda monaco gp

Yuki Tsunoda moet in Monaco genoegen nemen met een zeventiende plak. Hij startte de race vanaf de elfde positie, maar voor hij het wist, reed hij vrijwel achteraan. Hij is uiteindelijk als laatste over de eindstreep gekomen. 

Een onverwacht slecht resultaat voor Tsunoda. Zelf zegt hij niet te weten wat er is gebeurd, omdat de auto goed aanvoelde. Teamgenoot Pierre Gasly is juist van achterin het veld naar voren gereden. "Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik lag ineens op plaats zestien, zeventien vanaf de tiende of elfde plaats. Ik weet niet wat er is gebeurd, want de pace was best prima. Maar het is wat het is", zo vertelt hij tegenover F1.com

Uit onverwachte hoek

Over het gevecht met Zhou, dat bijna eindigde in een crash, heeft de Japanner niet veel te zeggen: "We waren aan het vechten voor P16, dus voor mij was het niets." Zhou wilde Tsunoda inhalen, maar kwam op de natte baan terecht, waardoor zijn auto bijna in de muur eindigde. Ook kruiste hij nog voorlangs de auto van Tsunoda, waardoor de AlphaTauri bijna werd meegenomen. Uiteindelijk zijn beide auto's heel over de finish gekomen.

Lees ook: Charles Leclerc: Het was een ramp

Lees ook: Mick Schumacher: Ik ging maar tien centimeter te wijd

Lees ook: Kevin Magnussen: Auto was goed genoeg om punten te pakken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden