Kevin Magnussen: Auto was goed genoeg om punten te pakken

door Steffie van Hamersveld
Kevin Magnussen Monaco 2022

Kevin Magnussen was de eerste uitvaller tijdens de Grand Prix van Monaco. De Deen was tevreden met zijn snelheid, tot een probleem met de auto een einde maakte aan zijn race. "Anders hadden we punten kunnen pakken", zegt Magnussen tegen F1.com.

Magnussen mocht de Grand Prix van Monaco aanvangen vanaf plek dertien. De Haas-coureur leverde knap verdedigend werk tegen Pierre Gasly. "Ik kon op de full wets Gasly goed achter me houden, zelfs op de droge lijn", zegt Magnussen. Volgens de Deen zou het spannend zijn geworden bij de pitstop. Helaas voor Magnussen moest hij in ronde 21 zijn bolide in de pitstraat parkeren, door een probleem met zijn motor.

Auto voelde echt goed

Voor Magnussen was dit de eerste race die hij niet kon uitrijden dit seizoen. Magnussen liet weten wel erg blij te zijn met de racepace van de auto. Voor zijn gevoel had hij in de punten kunnen eindigen in Monaco. De Haas-coureur kijkt ondanks een teleurstellend resultaat dus zeker uit naar de volgende race. "De auto voelde echt goed, dus ik kijk uit naar volgend raceweekend met deze auto en dit team", sluit hij af.

Lees ook: Max Verstappen: Als team kunnen we tevreden zijn

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco de race

Lees ook: Carlos Sainz: Een achterblijver kostte me de overwinning

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden