Carlos Sainz: Een achterblijver kostte me de overwinning

door Zus Veldkamp
Carlos Sainz GP Spanje 2022

Carlos Sainz is teleurgesteld na het missen van de overwinning op Monaco. Hij zat vast achter een achterblijver en het lukte hem daarna niet meer om de racewinnaar, Sergio Perez, in te halen. Dit laat Sainz weten tegenover F1.com.

Terwijl Max Verstappen de lachende derde is, is Carlos Sainz teleurgesteld in zijn resultaat. Volgens hem had hij Sergio Perez nog in kunnen halen, maar door een achterblijver ging dat feestje niet door. 

"Het was een rare race"

De race begon ruim een uur later door de hevige regen en moest na een rode vlag weer op gang komen. Na een heftige crash van Mick Schumacher, die oke is, werd er weer een rode vlag gegeven. Hierdoor kon er niet het volledige aantal rondes verreden worden. Voor Sainz werd het daardoor een rare race. "Het was een rare race. We deden alles goed en namen de juiste beslissingen", aldus Sainz. De Spanjaard kwam tegen het einde steeds dichterbij Perez, maar het lukte hem niet om er voorbij te komen. Volgens Sainz gooide een achterblijver roet in het eten. "Het vast zitten achter een achterblijver heeft me de overwinning gekost."

Strategie

Waar het voor Charles Leclerc niet goed ging met de strategie, was het voor Sainz wel de juiste keuze. "Doordat er een droge lijn kwam wilde ik snel naar de slicks. Naar de harde band gaan was wel een risico, maar uiteindelijk was het de juiste keuze", vertelt de Spanjaard. Na de achterblijver had Sainz te veel graining op zijn banden en kon hij niks meer doen. "Ik had net als Checo [Perez] last van graining op mijn banden. Dus het was lastig om dicht bij hem te komen en hem te passeren. Perez was ongelukkig in Jeddah en ik hier."

Lees ook: Sergio Pérez: droom die uitkomt

Lees ook: Revanche voor Felipe Drugovich in F2 Feature race

Lees ook: GP Monaco: Verstappen derde in Monaco, Sergio Pérez winnaar na strategische fouten Ferrari

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen